Vergi borcundan dolyı değil, benim vergi borcum var ve ödemedim. Tekrardan ödeme alarak ikinci bir vergi incelemesiyle uğraşmak istemiyorum.
Ayrıca elbette vergi verilmesi gerekiyor, fakat bu eşit şartlarda olmalı.. Ben 2k ödeme almak için şirket açmam gerekiyor, şirket açınca bağkur + kdv + gelir vergisi + stopaj + muhasebe parası vs. vs. yükü var.
Şimdi bir esnaf düşünelim, adam günde 5k satış yaptı bunun yüzde kaçına fiş yada fatura kesiyor %5 diyelim mi? Benim kazancımın tamamı banka hesabıma yatıyor ve bunu vergisinden kaçma gibi bir lüksün yok, peki giderim var mı, kdv'den düşelim, yok. Ne oldu kazancın 2k cebine kalan para 500 TL. Daha az olabilir, güncel verilere göre sadece bir aylık bağkur ödemesi 1.144 lir görülüyor.
Vergi sisteminde büyük bir sorun var, bu sorun düzelmediği taktirde kimse vergi vermek istemez.
Yorumları okudum da saçma sapan şeyler yazılmış.
Arkadaş Türkiye'de yaşıyorsan ve para kazanıyorsan vergini vericeksin elbetteki.
Hocam sizin konuya gelicek olursak, ilk kez böyle bir şey duydum. Vergi borcundan dolayı mı ödeme yapmıyorlar?