demircanuzer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tebrik ederim Youtube'da bi ara şey vardı wing chun ustalarını döven mma ustası izliyordum. Çindeki bütün profesör kungfucuları wing chuncuları dövüyordu. Bu sporun olayı nedir hocam? Yani bu sporda ne yönde gelişme katediliyor.
Aslında bu çok bilinen bir yanlıştır. ( Size tavsiyem wing chunu bir kadın bulduğu için sadece naif bir spormuş gibi gösterenlerden ziyade bizim ustamız EMİN BOZTEPE yi izlemenizi tavsiye ederim o zaman anlarsınız

Şöyle açıklayayım Normalde wing chun bir ring sporu değil tamamen savaş sanatıdır. Sokakta kural yoktur.
Kuralları olmadığı içinde ringe sokulamaz bir sanattır.

Yani ben ringe çıksam bana hakem diyecek gözüne parmak sokmak yok, boynuna keskin vuruşlar yok, hayalara vurmak , diz kapaklarını kırmak yok
o zaman benim silahım mı kaldı ? hayır tabii ki o bu şartlarda zaten yenilirim

Bizim sanat tamamen savaş sanatıdır. Saldırı ve savunma aynı anda merkez çizgiden çıkar. Rakibin gücünün önünde durmaktansa o gücü ona karşı kullanırım.

Örnek veriyorum sokakta benim karşıma iri yarı biri çıktı ben onun yumruklarıyla oynamam. Diz kapağını kırarım hayalarına vururm gözünü parmağı sokup çenesini kırar geçerim.
Onun gücüyle uğraşmam.

( ona bakarsanız mesela wing chunu üstün göstermek istenen videolarda da wing chun ustası tüm boksörleri dövüyor

İşin sırrı BRANŞLARIN ÜSTÜNLÜĞÜ yoktur verilen EMEĞİN üstünlüğü vardır. Ben 6 yıldır wing chun yapıyorum karşıma 20 yıllık boksör çıksa ağzımı yüzümü kırar bacaklarımı elime verir .
Ama sokakta defalarca kez başıma kötü şeyler geldi hepsinde de çok şükür çıktım anlatmak istediğim olay bu sokakta kural yok.