BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende bugün neden dolar ile ilgili konu açılmadı diye sayfayı yenileyip duruyordum, ama biliyordum hiç şaşmaz Zamanında nasıl altının onsu 2 bin dolarken aşı haberi gelince 300-500 dolar erir dikkat edin güvenli liman diyenlere inanmayın dedim yakın çevreme ve altınlarını bozdurttuklarım oldu, haklı çıkmanın haklı sevinci var tabi ama çok kişinin canı yandı, altını tepelere çıkarıp çıkarıp güvenen insanlara en tepeden sattılar maalesef. Dolar için Mart sonu tahminim 8,15 civarı, Mayıs sonu tahminim 9,40 civarı, ağustos sonu tahminim 10,75 civarı, yıl sonu tahminim 12,25 civarları, bunun yanında altının yerinde saymasını ve kripto paralarda ise mega altcoin boğası bekliyorum, bitcoin için 90 bin dolar, ethereum için ise 2600 dolar civarını tahmin ediyorum, ayrıca 2 yeni bakan ve 1 merkez bankası başkanı beklentim mevcut. 5 litrelik ayçiçek yağı endeksinde ise yıl sonuna kadar 110 tl civarlarını test edeceğini düşünüyorum.

Ekmek ise 2,25 seviyelerini zorlar ve bazı lüks semtlerde 2,50 seviyelerinden işlem görmesini bekliyorum. Yine 2021 sonuna kadar elektrik faturalarında %22-28 aralığında, doğalgaz tarafında ise mayıs sonuna kadar 2 kere %1, yıl sonuna doğru da 1 kereden bir şey olmayacak olan %15 lik bir güncelleme beklemekteyim. 2021 yılının 2. çeyreğinde 2,4 ve 4. çeyreğinde ise 1,9 büyüme beklerken yıl sonu toplam büyüme beklentim %2,2 civarlarıdır. Merkez Bankası faizlerinin ise 350 baz puan yükselerek %20,50 civarında olacağını tahmin ediyorum. Borsa kanadında ise yılı 1.200 puan civarlarında kapayacağını tahmin ediyorum. Brent tipi petrolün ise yıl sonuna doğru 85 dolar olmasını bekliyorum. Gümüş ve Platin'in ise bir miktar geri çekileceğini düşünüyorum. Üretimin zorluğu ve maliyetinin yanında artan talep ve yoğun ihtiyaç sebebi ile aşı fiyatlarında da %40 civarlarında artışlar söz konusu olabilir. İşsizlik konusunda da yıl sonuna doğru %2 civarı bir azalmayı Tüik'in halledeceğine olan inancım tam, enflasyon ise çabalara rağmen 2021 sonunda %24,50 civarı açıklanacaktır. Ayrıca artacak olan akaryakıt fiyatlarının etkisi ile ulaşımda da %25 civarında bir güncelleme beklentim mevcut. Ayrıca 600 puan cds primi ve İmf ile Temmuz ayında bir görüşme, Kasım ayında bir erken seçim ve Karadeniz de 11. kez doğalgazın bulunmasını bekliyorum.

Sadece kendi tahminlerimdir, yatırım tavsiyesi değildir.
Hocam maşallah diyeceğim ama diyemiyorum
Tam bi felaket senaryosu...
Bakkaldaki yağa ekmeğe kadar analiz yapmışsınız bi an konuya bakmadım değil maxigeyik mi diye ..