mybluedream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İçerik tarihleri açısından google haber siteleri için çok net. Tarihleri değiştirmeyin diyor. Eğer içerikleriniz değişirse açık bir şekilde 301 yapın diyor google. Bulsaydım o yazıyı yollayacaktım.

Haber sitesi dışındaki siteler içinse google görünür bir tarih olsun, güncelleme tarihini ekleyin diyor. Buraya kadar herşey doğal. Fakat 2018 de yazdığınız bir içeriğe sadece oluşturulma ve güncelleme tarihi koyarsanız google oluşturulma tarihini aramada gösterir. Kullanıcı yazıyı eski zannedip tıklamazsa bu defa ctr düşer. Ctr düşerse site geriler. Çünkü ctr google var olduğundan bu yana en önemli seo faktörüdür. Bu defa sadece güncelle tarihini koyarsanız bu yeni bir soru işaretine neden olur. Acaba bu doğru bir yaklaşım mı? Gerçekten bunun cevabına ulaşmak çok zor. Ben de çok araştırdım. Seo topluluğu ikiye ayrılmış. Çeşitli denemeleri inceledim. Sonuç itibariyle sadece update eklemek zararlı olabilir görüşü hakim. Ama en doğru yaklaşım oluşturulma ve güncelleme tarihini koymak gibi görünüyor.
teşekkürler hocam, biraz zor oldu sizden de yorum almak ama, olsun :P

Peki Google aramalarda create değil de update tarihini göstertsek ? Yani Google yine create ve update tarihlerini bilecek, ama aramalarda update tarihini alacak. Mümkün mü?