Eyupoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, ömrümde ilk defa dolandırıldım ama farklı bir dolandırılma oldu. İyilikten maraz doğar misali. Aranız da fikir verebilecek var ise ufaktan detaylı anlatayım.
Bir arkadaş bundan 3-4 ay önce beni bulup projem var, şu işi yapacağım bir seo uzmanına ihtiyacımız var dedi. Bir kaç tane de finans sağlayacak abisi varmış. Neyse geldi yanımıza, bir hafta günlük kiralık evde tuttuk. Sonrasında güvendiği abileri buna ödeme falan yapmadı tabi, ortada kaldı.
Bende kardeş bak gel benim dükkanda kal, aşımız neyse yeriz, açsak da beraber aç kalırız. Senden iş istemiyorum iş verirsem de parasını alırsın dedim. Sonrasında bu arkadaşın bir kaç telefon konuşmasına şahit oldum tabi, her konuşmada farklı bir yalan söylüyor insanlara. Neyse, ben bunu yanımdan gönderdim bir yolla. Tabi hattı aramalara kapalı olduğu için benim kullanmadığım kapanmasını beklediğim hattım vardı. Bunu istedi iş bulayım vereyim abi dedi.
Tamam kardeş ama senden ricam işin bitince geri ver hemen çünkü biz her yerden silecez o numarayı harita işleri falan yapmıyoruz artık, kimseden de iş alma özellikle nakliyat falan hiç alma dedim. Neyse, 5 gün önce bir haberde gördüm, elemanın biri yıllar önce çöpe attığı sim karttan dolayı herkese borçlandırılmış tabi bende uyuz oldum adama ulaşamıyorum. Hemen vodafoneye geçiş yapıp hattı geri aldım, bugün açıldı.

Ve süprizler gelmeye başladı. Bir çok beni arayan müşterinin harita işini, reklam işini almış. Şuan itibariyle 6-8 bin arası bir şey. Ben başta hattı kırıp kafamı boşaltayım dedim ama vicdanım el vermedi. Bir çok kişiye geri dönüp, bu mağduriyeti giderecek maddi gücüm yok ama size ne hizmet sözü verilmiş ise ben yaparım dedim. Sağ olsun hepsi de olumlu karşıladı.
Ama şöyle de bir durum var, misal nakliyatçılara harita açamıyorum bazen zor oluyor. Tabi ki gücüm yettiğince para iadesi de yaparım. Fakat hemen yapabilecek gücüm yok, bu insanlar beni polis veya benzeri yerlere verirse akıbetim ne olur?

Özellikle söylüyorum, hat benim olduğu için bunun vebali bende ve ömrüm boyunca bir tl haram yemedim, yemem. Niyetim bu insanların mağduriyetlerini gidermek için kapatmam gereken hattı bile açık tutuyorum.

Merhaba Geçmiş olsun

Hattın gerçek sahibi olduğun için böyle bir durumda muhatap sen olursun ben yapmadım demen birşey ifade etmez.
15 Yıl önce gencin yaşı tutmadığı için bir arkadaşım kendi üzerine çocuğu ve ailesini tanıdığı için hat aldı. Gençlikya bir kıza takılmış arkadaş olmak istemiş kız kabul etmeyip olayı ailesine söylemiş. Bunun üzerine ailesi şikayetçi olmuş. Savcılık numarayı sorgullattığından dolayı hatta arkadaşın üzerine olduğundan dolayı direk bunu savcılığa çağırdılar. Savcılıkta ben değilim desede karşı tarafta beni rahatsız eden bu abi değil desede para cezası yemekten kurtulamadı.

Sizinki ticari olduğundan dolayı işin içinde parada olunca herşeye girer onun için öncelikle sen savcılığa durumu belirtirsen daha kolay aşarsın durumu.