Merhabalar beyler,
Bugün bir bilgisayar topladım herşey sorunsuz ilk kurulumu yaptım Windows 10 Pro yükledim buraya kadar sıkıntı yok ancak Windows kapattığımda donanımlar (Kasa ) çalışmaya devam ediyor.
Power tuşuna uzun basınca elektriği kesince kapanıyor ve bunu da sürekli yapınca bilgisayar başlangıç onarmaya geçiyor.
Power tek basınca hiç bir etkisi yok açmıyor kapatmıyor vs vs. Hayatımda ilk kez bunun gibi saçma sorunla karşılaştım

(Sürekli bilgisayar toplayan biri değilim)
Konunun uzmanları öneri verise sevinirim (Google'da sunulan yanıtların birçoğunu denedim )
Power Jaklarını Anakart kurulum modülünde belirttiği gibi taktım onlarda terslik olacağını sanmıyorum.
Yazılımsal olarak Windows ta kendisini kapatıyor onda da problem yok peki sorun nerede olabilir ?
/*---------------------------------*/
Sorun çözülmüştür ve aynı sorunu yaşayanlar için çözümü anlatayım.
Öncelikle Tüm dirver güncellemelerini tekrar edin bunun için ben İobit Driver boster kullandım ve AMD donanımlar hariç diğer tümünü güncelleştirdim. AMD olanlar için ise: https://drivers.amd.com/drivers/inst...210222_web.exe Bu program ile tümünü güncelleştirdim ve ardından bilgisayarı yeniden başlattım. İlgili sorun çözüldüğünü gördüm.
Sebebini ise şu şekilde düşünüyorum: İlk format attığımda driver güncellemeleri için Driver Pack Solutions kullanmıştım ve güncellemeye başladığında bilgisayar başından ayrıldım bir süre sonra tekrar geldiğimde bilgisayar kapanmış (Monitörde görüntü yok ama kasa çalışır haldeydi ) ne olduysa bu süreçte oldu.
Yardım eden herkese teşekkür ederim.