Merhaba,

Mavi tıklı 120k takipçisi olan bir hesabımız var, geçen gün cenazede iken arkadaşımın özel mesaj kutusuna bir link gönderilmiş. Instagram telif hakkı, gibi bir şeyler yazıyormuş. Kendisine de bu linke tıklamış ve talep edilen bilgileri doldurmuş.
  • Kullanıcı adı - username
  • Kullanıcı şifre - password
  • E-Mail adresi
  • İki faktörlü doğrulama var ise kod

Bu bilgileri dolduruyor ve gönderiyor. Beş dakika sürmeden hesabını başkaları ele geçiriyor. Hesabı elinden alıyorlar ve hiç bir şekilde vermiyorlar. Maili kaybetmedi, sadece hesap bilgilerini verdiği için hesabı gidiyor.

Şimdi bu instagram hesabının kullanıcı adı ve şifre bilgilerini giriyorum. Hesaba ve diyor ki sonu örnek : 0101 numaralı telefona gönderilen kodu girin diyor. Böyle bir kod gelmiyor, hiç bir şekilde hesaba giremiyoruz. Ancak bu arkadaşlar hesap da bâhis ile ilgili paylaşımlar yapıyor ve insanları çarpıyorlar. Şu ana kadar 10 kişiye yakın kişinin parası alınmış.

Benim ögrenmek istediğim şey ise şudur. Mail bizde, şifre de bizde ama arkadaşlar iki aşamalı doğrulama kodu yerine kendi telefonlarını yazmış muhtemel çünkü dilediği zaman hesaba girip çıkabiliyorlar. Yani instagram'a mail de attım ama hiç bir şekilde dönüş alamadım. Daha doğrusu ilk maili göndermişler, kod göndermiş sistem kağıda yazıp göndermişler ama yanlış yazdıkları için artık instagram otomatik sistemi maile de yanıt vermiyor.

Ne yapabiliriz? Ne gibi bir yol izlenebilir? Önerisi olan arkadaşların önerilerini dinlemek isterim.