Yıllardır kullanıyorum Monster. Fiyat performans ürünü olduğundan ilerde çok sıkıntılar doğuruyor. Şarjı başlarda uzun süre dayanabilir, iki seneye kalmaz batarya komple ölüyor. Tuşların çıkartmaları kısa süre sonra silinmeye başlıyor. Mesela şu an bilgisayarımda Windows ya da Fn tuşlarına basınca bilgisayar kapanıyor. Monster bilgisayarlar Linux işletim sistemi desteklemiyor. Soğutma işlemlerinde de pek başarılı değiller. Ve iki sene içerisinde ekranda gözle görülür piksel patlamaları oluyor. Yani açıkçası ben pek beğenmiyorum, tavsiye etmem, aklınızda bulunsun. Hızlı mı, evet; yüksek performans alabilir misin, ilk yıllarda evet. Ama malzeme kalitesi maalesef düşük.
macbook air ile monster arasında kaldım karar veremedim.
Montser Abra A5 v12.1.2 kullanıyorum 4 yıldır. Ürünü iyi kullanırsan bir problem olmuyor. ilk 2 yıl garantisi var. Garanti süresince ufak bir menteşe problemim olmuştu, servis komple kasamı değiştirdi. Ayrıca ömür boyu bakım garantisi var. Servisi de ilgili. Ayrıca kendim de ssd ve ram gibi geliştirmeler de yaptım. Kasa ve cihaz buna müsait.
Genel olarak memnunum. Şu problemleri yaşadım:
1. yılda menteşe problemi oldu, ücretsiz değişim yaptılar.
3. yılda ekranımda problem olduğu için ücretiyle değiştirdim.
3. yılda bataryam bozulduğu için yenisini aldım.
teşekkür ederim hoca.