iKx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.

Evime bir server kurmak istiyorum, bunu VMware esxi ile sanallaştırıp, windows sunucular oluşturmak istiyorum. Bununla alakalı bir süre önce tekrar buna benzer bir konu açıp, normal i7 işlemcili bilgisayar alıp VMware workstation kurup eskisi gibi devam etmiştim. Tekrardan aynısını yapmak yerine, öğrenip tecrübe kazanmak istiyorum.

Yaptığım tecrübeler doğrultusunda, 2 haftayı geçen (7/24) açık kalma sürelerinden sonra, sistem performansı düşüp, sunucular kitlenip donuyordu. Nihayetinde Xeon işlemcili sunucu kurma fikrim tekrardan alevlendi.

Sunucu konusunda tecrübem hiç yok. Bir kaç kişiden duyduklarım. Sunucuların ev için uygun olmadığı (Fan sesinin yüksekliğinden) ve enerji tüketiminden dolayı. Ev için Workstation daha uygun oluyormuş.

İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda,

2x E5 2680 V4 CPU
128GB DDR4 Ram
X99 Anakart

İlanı gördüm, linki https://www.aliexpress.com/item/1005...f4032fd4TpnY5g

Sanal çekirdeklerle birlikte 56 core ve turbo ile 3.3GHZ ile çalışıyor.

Aliexpress üzerinden iletişime geçtiğim HUANANZHI firması, E5 2690 V3 veya E5 2680 V4 önerdi linkteki anakart için.

Sizce böyle bir maceraya girip, bu sistemi almalımıyım ?

Sanal makineler bot farm olarak kullanılıyor. Mevcut sistemde 5 sanal makine %90 cpu kullanıyorum. Yukarıdaki sistemle 25 tane makine oluşturabileceğimi düşünüyorum. Ve yukarıdaki sisteme ekran kartı takılabiliyor. Ekran kartı olmadan ne yazık ki oyunlar çalışmıyor.

Sizce fiyat performans olarak yukarıdaki sistemi mi tercih etmeliyim veya aynı fiyat bandında ekran kartı takılabilen özellikle yüksek cpu gücüne sahip neleri araştırmalıyım ?

Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Cevap yazan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar

Aynı şekilde ev ortamında bir sunucu kullanımının ciddi anlamda rahatsız edici ve elektrik maliyeti olarak da yüksek olacağı kanaaetindeyim.

Öğrenmekten kastınız sistemsel kurulum tekrar silme tekrar kurma vs gibi bir durum ise bir sunucu satın alıp barındırma olarak gönderebilirsiniz.

Alacağınız sunucuya göre size özel IPMI, IDRAC, İLO vs uzak erişimler ile sunucuya BİOS alanına kadar müdale edip defalarca sunucu kurup silebilir ve testlerinizi yapabilirsiniz.

bu hususta bir pm ileteceğiz.