Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Benim kadınlar günüm kutlu olmasın, benimle birlikte kız kardeşlerimin, kız arkadaşlarımın, kızımın ve annemin de kadınlar günü kutlu olmasın.
Çünkü sadece kadın olduğum için bana sözlü, yazılı veya fiziksel tacizde bulunma hakkını kendinde bulanlara ses çıkarmadınız.
Emeklerimizin karşılığını almak için mücadele ettiğimde destek olmadınız.
Kadından hizmet başlığı altında ticaret yapmak zorunda bıraktınız.
Çünkü kadın olduğum için, göz yummak zorunda olduklarımı zihninizde sıraladınız, yetmedi önüme getirip koydunuz.
Sadece insan olduğum için saygı duymadınız.
Bak kadınsın diye bir şey demiyorum dediniz.
Bak sen bu işlere karışma dediniz.
Kıyafetime karıştınız.
Saç rengime karıştınız.
Açıksam açık oluşuma, kapalıysam kapalı oluşuma karıştınız.
Dövdünüz sövdünüz hakaret ettiniz ve hak ettin dediniz. Öldürdüklerinizi saymıyorum bile.
Her yerde karşımda bir duvar ve cinsiyetimle tek başıma kaldığımda BU BÖYLE OLMAZ demediniz.
Koşmak istediğimde ne gerek var dediniz.
Yapamadığınız şeyleri size söylediğimde sen ne anlarsın dediniz.
Saygısızlık ve hatta terbiyesizlik yapmayı hak gördünüz.
Hatta bu günün nereden geldiğini bile merak etmediniz, emeği için can veren 127 kadının yerine saygın bir yas tutmak yerine bu günü indirimli hediyeli, çiçekli böcekli gösteriş gününe çevirdiniz.
Asla bitmez bir liste olarak devam edecek bu.
Şimdi kadınlar günü kutlu olsun mu?
Tüm bunların farklı şekillerini; annenize, karınıza, kızınıza, çalışanınıza, kız arkadaşınıza yaşatmış veya yaşamasına kadın /erkek fark etmeksizin göz yummuş olduğunuz halde mi?
Bizim günümüz kutlu değil. Zihinleriniz değişmedikçe kutlu olmayacak. Kutlamayın!
Alınacak darılacak olanlar olanlara da selam olsun, öldürülen kadın sayılarına bakın, forumda ya da orda, burada olana bitene bakın. Alınganlığa iyi gelecek veriler var.
Kırgınlığımı ve kızgınlığımı samimiyetle anlayacak olanlara saygımla...