Noroc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Agustosdan sonra basvurdu, aralikta vizesi geldi. Mulakata cagirilmadi. Yeteri kadar sektor tecrubesi ve muhendislik diplomasi (EU gecerligligi var) var. Ek olarak zaten Turkiyede ikamet etmiyordu. Pandemi doneminde Turkiyeye geldiginde basvurmustu. Hic stres yapmadan cok rahat bir sekilde aldi.

Red alanlarin cogu dil bilmeden danisman vs aracilgii ile basvuru yapiyor. Danisman kafasina gore yazip ciziyor, sonra red alinca vize verilmiyor artik diyorlar .
Emin olun öyle değil. Ben de onay alan biriyim. Hatta suan bu satırları size Londra'dan yazıyorum. Ağustos ayindan önce her mantikli is planı onay alıyordu. Ağustos da SGK şartı getirildi. Yani plana yazdığın her is planında en az 5 yıl düzenli SGK yatması. Bu zaten freelancelari bitirdi. Sonra değerlendirmeler Abu Dhabi şehrindeki göçmenlik bürosuna devredildi. Oraya giden her is plani red yemekte suan facebooktaki ankara anlaşmaları grubuna bakarsanız Abu Dhabi yazılarını okuyabilirsiniz. Kısacası cok cok zorlaştı. Abu Dhabi disinda Ürdün Amman'daki göçmenlik ofisi de devreye girdi. Suan deneyimli deneyimsiz isi bilen bilmeyen herkes red yiyor. Onay alanlar %10 civarında

Whatsappta 8000 kişinin oldugu ankara anlasmasi grubuna üyeyim. Oradan takip ediyorum. Dilerseniz size de atabilirim. Hayirlisi olsun.