Öncelikle şu "sadece diploma veriliyor", "üniversite okumak boş" saçmalıklarını bir kenara bırakalım. Herkes okuduğum üniversitenin mezunları ne iş yapıyor? neredeler? diye sorgulasın.
Bu ülkede savunma sanayi devlerinden birisi olan aselsan çalışanlarına baktığımızda genel mühendislik alanında ODTÜ mezunlarının ezici bir üstünlüğü var.
Linkedin verileri;

Aselsana başvuru yaptığınızda CV'nizde yazan yazan ODTU, Hacettepe, İTÜ, Bilkent gibi üniversitelerin önemi olur.

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünün mezunları;

663 tanesi Türkiye'de 194 tanesi ise yurt dışında çalışıyor. Mezunlarının ortalama %20'si yurt dışında çalışıyor. Türkiye'de kalanların yarısı Ankara'da yaşıyor.
Ankara'da yaşayan her 3 kişiden 1 kişi savunma sanayi sektöründe çalışıyor.

Şimdi savunma sanayide çalışmak isteyen birisi için "Ankara'da üniversite okuması önemli değil" diyenler bir adım öne çıksın

Ayrıca şu üniversite sadece diploma verir saçmalıklarını da bir kenara bırakın. Üniversitede tanıştığınız insanlar bile sizi geliştirecek ve değiştirecek.

Tavsiyem;
Ne yapmak istediğinize karar verip ona göre üniversite tercihi yapın. İzmir üniversiteleri bankalar için mühendis/yazılımcı yetiştirirken Ankara üniversiteleri savunma sanayi için yetiştirir. Boğaziçi öğrencileri yurt dışında çalışmak için yetiştirilirken İTÜ öğrencileri Türkiye'de start-up başlatması için yetiştirlir.
Öğrencilerin yetiştirilmesinden kastım o üniversitedeki akademisyen, öğrenciler ve mezunlarının çizdiği yol. Linkedin üzerinden üniversite mezunlarına bakıp kümelerseniz çoğunun benzer işi yaptığını görürsünüz.
Tabii bunun bir diğer nedeni ise üniversitenin şehrine göre iş imkanları.

Kendi startup' ınızı kurmak istiyorsanız bana göre en mantıklı üniversite İTÜ;
https://www.ariteknokent.com.tr/tr