Aklımda hep yazılımcı olmak vardı. Öyle bir şirketin işlerini yapayım diye değil kendi fikirlerim var hep yazdığım şeyler. Özellikle sağlık sektöründe ihtiyaca yönelik uygulama fikirlerim var. Kendim için yapmak istiyorum. Biraz internetten baktım başlayayım dedim ancak yapamadım yani o disiplin yok çünkü denetleyen birisi yok eğer okulda olsam daha iyi öğreneceğime eminim.
Bir şirkette yazılımcı olarak çalışmayacak, freelance olarak sadece istediğiniz projeleri hayata geçirmek istiyorsanız bilgisayar programcılığı/yazılım mühendisliği okumak size göre olmayabilir. Çünkü dünyanın hiçbir üniversitesinde yazılım bölümlerinde size istediğiniz her projeyi yapacak yetkinliği verebilecek bir sihirli değnek yok maalesef. Kendim de yazılım mühendisliği öğrencisiyim ama okula sadece diploma gözüyle bakıyorum iş bulabilmek için, gerçek piyasaya dair eğitim
sıfır. Hep aynı kalıp teorik dersler, milattan kalma yazılım dilleri, ve mühendislik okumanın farzı olan diğer mecburi sayısal dersler. Okuyan kişi kendisini başka kaynaklar ile desteklemez ise sadece diploma sahibi bir yazılım mühendisi olarak çıkar bu bölümden. Lisedeyken yaz tatilinde İstanbul'da gittiğim 3 aylık yazılım kursu üniversitemden daha çok pratik bilgi sağlamıştır bana
Ben gerçekten diploma sahibi olup yazılım şirketlerinde çalışacağım diyorsanız en mantıklısı yazılım mühendisliği okumanız. Fakat sadece sevdiğiniz ve ilgi duyduğunuz için yapacaksanız en mantıklısı yapacağınız projeler ile alakalı bir kursa kayıt olun ve artık haftada kaç gün olursa o kursa gidin(Pandemiden dolayı eğitim veriyorlar mı şuan emin değilim tabi.). Udemy gibi platformlardan aynı eğitimin başka kişiler tarafından verilen derslerini izleyin, bolca deneme yanılma ve uygulama yapın.