Türkçe bir site Türkiye'de barindirilirsa Türk kullanicilar siteyi daha hızlı kullanır ve bu da kullanıcıları memnun edeceği için siteye sık sık geri dönüş yaparlar bu da SEO yu etkiler. Ama yurt dışında olursa biraz daha yavaş olur ve çok yavaş olursa geri dönen olmaz bu da SEO yu etkiler. Ben böyle düşünüyorum. Ama sunucunun farklı ülkede olması siteyi çok çok yavaşlatır mi? Bundan emin değilim 🤔
Hız konusunda çok düşük farklılık olur ama seo konusunda bir etkisi olacağını zannetmiyorum fazla. Yabancı dilde içerik girdiğim sitem Usa de daha ön sıradayken Tr de biraz daha geride oluyordu
Hocam tabiki fark olur. Sitenin yazılımı ile de eş orantılı olmak kaydıyla Siteye bağlanırken en yakın lokasyon neresiyse oraya daha hızlı bağlanır.
Birzat eski sitelerim Almanya lokasyonundaydı bağlantı hızım iyiydi. TR lokasyona taşıyınca biraz daha hızlı oldu. Ortalama 1-1.5 sn
Lokasyonun etkisi sitelerin daha hızlı açılmasından dolayı. Önceki teknolijilerde bu sorun oluyordu fakat artık CDN teknolojisi bu açığı kapatıyor. Türkçe içerikli bir site Almanya lokasyonlu bir sunucuda yer alıyor diye dezavantajlı olmaz tabi yine söylüyorum sunucu hızlı ise.
Ve, CloudFlare web sitesi için sağlıklı bir projedir.
Hocalarım TR firmaları ortada, onların verdiği hizmetin daha kalitelisini yurt dışından daha uyguna alabiliyoruz.
Ram kısıtlaması mı desen, abartılmış overselling mi desen.. Bu yüzden TR firmalarına pek sıcak bakmıyorum. Bir öneriniz varsa önerilere açığım.