Merhabalar, nasılsınız? umarım iyisinizdir.
Bu konuyu açıkcası stresimi azaltmak, kafamı dağıtmak ve fikir almak için açtım.
Belki beni tanıyan arkadaşlar mevcuttur aramızda. Kendi hikayemden bahsetmiştim sizlere.
Türkiye'de vermiş olduğum hizmet olarak düşünürsek ilk 5 firmadan birisiyim. 5binden fazla satıcı kitlem, uluslararası Türkiye'nin en uygun fiyatlı kargo anlaşmalarım ve bir çok güzel içeriklerim mevcut. Bu duruma 7 ayda geldim.
Aşırı azimli, hedefleri çok yüksek olan, paraya para gözüyle değil de işlerimi yapacağım bir araç gözüyle bakan. Kazandığım parayı da eğitimlere ve kendimi geliştirmeye yatırım yapan bir gencim. An itibariyle 27 yaşındayım.
Sıkıntı çektiğim durum ise vermiş olduğum hizmete gerçekten aşırı fazla talep mevcut ve ben yetişemiyorum artık.
Eğitimler ve danışmanlıklar için konuşuyorum. Türkiye'de de bu eğitimi birebir veren tek kişiyim diyebilirim. ( resmi olarak ).
Yönettiğim platformlarda, müşterlerim ve diğer bana ulaşanlar beni büyük bir firma sahibi sanıyor ve çalışanlarımın olduğunu düşünüyor mantıklı olarak.
Tabi ki ben kimseyi kandırmak adına şu kadar kişiyiz veya şöyleyiz böyleyiz diye hiç bir zaman kimseye bir şey demedim. Hatta genelde kendi başıma ilerlediğimi söylerim ve şaşırırlar.
Tek başıma gerçekten aşırı derece zorlanmaya ve tıkanmaya başladım. Ofisimi de kapattım home ofise geçiş yaptım.
5.500'den fazla satıcısı olan bir gruba sahip olduğunuzu düşünün ve bu hizmeti sizden başka bu şekilde veren olmadığını düşünün. Günde telefonla arayanların sayısı tanımadığım kişiler minimum 10. FAcebook ve whatsapp üzerinden yazanların sayısı ise minimum 20 civarı.
Mailler, kargo mailleri, özel soru ve sorunlar.
Sosyal medya tasarımları, eğitimler, analizler, reklamlar, 3 farklı hesap kontrolü, site detayları, telegram, youtube videoları ve yorumlardaki sorular gibi onlarca iş var günlük olarak yapmam gereken.
Yeni farkına vardığım bir nokta ise, belki bir firmada 10 farklı kişinin yaptığı toplam işi sadece tek başıma yapıyorum ve yorgun hissetmeye başladığımda bunun farkına vardım.
Kardeşim var beraber iş yapıyorduk fakat kendisi 20-21 yaşlarında biraz da takılayım gezeyim arkadaşlarımla olayım kafasında ağır şeyler yaşadı benim gibi bende onu saldım biraz kendi istediği işi yapsın diye..
Ne yapacağım, nasıl ilerleyeceğim, iş büyümeye o kadar fazla müsait ki büyütemiyorum tıkandığımdan dolayı. Hiç bir kötü referansım yok Allaha şükür.
birisini alıp eğiteyim de arkamı toplasın diye düşünüyorum o arkadaşı ne ara eğiteceğim ?
Ayıptır söylemesi benim ihtiyacım herhalde kıçımı toplayacak bir ekip..
olumlu, olumsuz eleştiri ve önerilerinize açığım. Kimseden bir şey talep etmiyorum yanlış anlaşılmasın sadece içimi dökmek için yazdım.
SAYGILAR SEVGİLER