ByHicKimse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bağlantı reklamları çok fazla yanlış tıklama alabiliyordu hocam, ingilizce içerikli sitemde bağlantı reklamı kullandığım aynı alanda görüntülü reklam kullandığım da %30 gibi bir artış oldu bağlantı reklamlarında bilinçsiz tıklama çok fazla oluyordu. Dediğinize katılmıyorum aslında hocam indir download tarzı sitelerde en iyi gelir görüntülü reklamlardan geliyor aslında, sayfanın reklam kalite puanı iyi ise dönüşüm oranı güzel ise zaten bu tarz siteler de genellikle indir, download reklamları gelir bu reklamların geliri bağlantı reklamlarından çok çok daha iyi günlük 70 90k arası hit alan program indirme sitesi var müşterimin bu site üzerinde daha önce bağlantı reklamı kullanıp test etme şansımız olmuştu ama verimli bir sonuç alamadık, görüntülü reklamlar iyi bir şekilde optimize edilip kullanıldığında kesinlikle geliri çok daha yüksek oluyor hocam.
hocam siteden siteye değişen bir durum zaten ilk mesajımda belirttim, her sitenin dinamiği başka. benim referans verdiğim sitede görüntülünün aksine bağlantı daha iyi performans sergiliyordu, çünkü görüntülü reklamlar gelen kullanıcı kitlesinin reflekslerine hitap etmiyordu.

sitenizdeki bağlantı yerien görüntülü koyup artış görme durumunuz normal, zaten kastettiğim buydu, siz makale ortasıa bağlanı reklam koyarsanzı tabiki performans seriglemez, oraya görüntülü ya da yazı içi reklam eklemelisiniz ancak menülerle uyumlu olarak yapılan bağlantı reklam yerleşiminin performansını da hiç bir görüntülü reklam vermez

dediğim gibi, kendi sitemde de pek çok deneme yanılma yaptım, bağlantı reklamı komple kaldırarak, farklı yerleşimleri deneyerek, hatta belirli dönem sadece bağlantı reklam koyarak vs. kendi sitem için söylüyorum, en güzel sonuçları her ikisinin birlikte ve doğru kullanımında aldım.