Akvaryumunuza yeni kum yada bitki dahil ettiyseniz, beraberinde salyangoz yumurtası gelmiş olabilir. Genelde hep böyledir.
pet shoptan aldığınız canlı bitkiler aracılığıyla taşınıyor genelde akvaryuma. Baştan bir çözüm bulun yoksa çok fazla sayıda çoğalıyorlar ve temizlemesi vs. çok zor oluyor. Ben kurtulamayıp akvaryumu bozup, kumu vs. her şeyi sterilize edip baştan kurmuştum.
Merhaba, fotoğraftaki canlı adi salyangoz. Çok hızlı ürerler istilacı türler. Akvaryuma yeni bir canlı girişi yaptıysanız onunla taşımış olabilirsiniz. Kontrol altına almak için akvaryuma Helena (katil salyangoz) ekleyebilirsiniz.
Evet yeni 3-4 bitki almıştım pet shopdan çok fazla üremeleri dışında bir problemleri yoksa çıkarıp atmak istemem ama çok aşırı ürüyen bir salyangoz ise dengede tutmak için katil salyangoz eklesek yeterli olur mu ?