Merhabalar,
Teknoclouds`da kayıtlı bir domainime Google Search Console uyarısıyla siteme zararlı kod yerleştirildiği ve oltalama olarak işaretlendiğini gördüm. Zararlı kodları temizleyip, dosya izinlerini düzenleyerek açığı kapadım. Sonrasında Google`a onaya gönderdim ve doğrulama kısa sürede tamamlanarak sayfamdaki oltalama uyarısı kaldırıldı. Gelgelelim birkaç gün sonra Teknoclouds bana bir SMS gönderdi; hizmet şartlarını ihal ettiğim gerekçesiyle domainimi askıya almışlar. Hemen ticket açtım, nedir ne değildir diye ve aşağıdaki gibi bir cevap verip ticketi kapadılar cevap alanı bile yoktu;
Alıntı
Merhaba,
...com alan adının, Evrensel hizmet şartlarımızı ihlal eden kötü amaçlı içeriğe hizmet ettiği tespit edildi. Bu sorunun ciddi doğası nedeniyle, alan adınızı ve ilgili hizmetlerinizi kayıt kuruluşu askıya alması nedeniyle alan adınız kalıcı olarak askıya alınmıştır. İtirazınız bulunuyorsa size ilettigimiz mail kopyasıyla itiraz açıklamanızı hostsec@secureserver.net adresine gönderebilirsiniz. İncelemek ve askıdan alıp almamak tamamen onların kararıdır.
Cevabın ilk satırında kendilerinin evrensel hizmet şartlarını ihlal ettiğini yazmışlar ve son satırda bana iletilen bir mail olduğundan bahsetmişler. Yeni bir ticket açtım, Google`dan sitemi doğruladığımı, oltalama uyarısı olmadığını, hangi hizmet şartlarını ihlal ettiğimi söylemelerini, bana gelen bir mailleri olmadığını ve vakti zamanında kendi firmalarına ait sitenin de oltalama uyarısı verdiğini hatırlattım ve Google doğrulama mailinin ekran görüntüsünü ek olarak gönderdim. Ticket, bir süre işlemde olarak kaldı, sonrasında ticket`a yeni bir yanıt yazdım ve açık statüsüne düşen ticket bir süre sonra yine işleme alındı. Bugün durumu merak ederek sitelerine girdiğimde işlemde olan ticket silinmiş! Evet kapatılmamış, ticket herhangi bir uyarı vs. verilmeksizin silinmiş..
Muhtemelen yeni açtığım ticketi`de silecekler veya bir şekilde kapayacaklar. İlk verdikleri cevaba geri dönecek olursam, "
Evrensel hizmet şartlarımızı " yazmışlar demek ki bu işlemi başlatan yada onaylayan Teknoclouds`dur, ayrıca yalnızca askıya alınmasıyla ilgili SMS gönderdiler, bunun haricinde bir bilgi vermediler. Şimdi kendi çalıştıkları kayıt kuruluşlarıyla muhattap etmeye zorluyorlar. Böyle saçmalık olur mu? Ben hizmetimi senden alıyorsam, bu işlemleri kendilerinin yönetmesi ilerletmesi gerekmez mi?
Çok kötü bir deneyim oldu benim için.. Daha önce de birkaç olumsuzluk olmuştu mesela dışarı transfer edemediğim domain olmuştu, bir diğer sorun Godaddy`de host ettiğim siteyi teknoclouds üzerinden değil de cf gibi başka bir yerden dns konfigürasyonu yapmam gerektiği gibi.. Bu son radde oldu halbuki yeni yeni buraya taşıyordum domainlerimi bitme süresi yaklaştıkça. İşte ucuz etin yahnisi olanyına dönüyor. Bu olay nasıl çözülür, çözümlenir mi çözümlenmez mi bilmiyorum ama ICANN akreditasyonu olmayan taşeron bir firmayla tekrar çalışmayacağım. Sizlere de bunu öneririm..
Ekleme:
3. açtığım ticket`da ilk mesajdaki gibi cevapladı.
## Güncelleme ##
Belirttikleri gibi hostsec ile iletişime geçtim, bana direkt yardımcı olamayacaklarını kayıt yaptırdığım firmadan destek almamı istediler. Teknoclouds`a tekrar ticket açtım, 10 gündür işlemde bekliyor.
## Güncelleme 2 ##
17 gün sonra yeni bir ticket ile durumu sordum yapabilecekleri birşey yokmuş. Tüm domainlerimi taşıdım, artık kullanmayacağım ve kimseye önermeyeceğim.
13.04.2021 Son kez gireyim dedim