Google manipülasyon sevmiyor, sadece arama sonuçları için yapılanı değil, genel olarak sevmiyor. Evet.
Mesela son zamanlarda Google haritaların yorumlar kısmında silinme sorunları oluyordu. Yerel rehberlerin yorumları silinmiyordu, artık onlar da gidiyor. Ben anlamadım bu işi yani madem birşeylerim önüne geçilecek neden ortalığın bulanması bekleniyor.
Bunun öncesinde gene haritalar kısmında pin kodu üretimi vardı, spam çok açılıyordu, hiçbir önlem yoktu. Önce çok fazla suistimal edilen sektörler için abartı önlemler alındı, sonra pin kodu durdurulduğu ile kaldı.
Şimdi burada anlamadığım kısım şu, madem bir bk dönüyor biliyorsunuz, ne diye zamanında ölçülü önlemler almıyorsunuz, almanız gerektiğinde ise iyi niyetli kullanıcının da zarar göreceği şekilde alıyorsunuz.
Spam yaparak ilk sayfaya çıkan sitelere hiçbir şey olmuyor, denetim yok, saçma sapan makalelerle site yaşı avantajı sayesinde haketmedikleri yerdeler.
İnanın ki bizim millet haklı. Açık bulursanız açgözlüler gibi saldırın. Yarın birgün iyi niyetli şekilde de yapmayacaksınız zaten.