wutzkio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben gerek şartlar gerek de inançlar dolayısı ile iyi ve kötüye inanmam hocam. Tek gayem para kazanmak ve hayatta kalmaktır. Ve hep bir söz üzerine ilerledim. " Para kazanmanın iyi veya kötü yolu yoktur, zor veya kolay yolu vardır." İyi yolu seçmek isteyenler zor yolu seçmiş olur. Ben değer verdiğim insanlar için çabalarım, onları mutlu etmek için uğraşırım. Tanımadığım insanlar umrumda değildir. Bir kötülük yapmam zarar vermem ama benden beklenen hiç bir iyiliği de yerine getirmem. Sanırım bencil bir düşünce yapısına sahibim fakat günümüzde böyle olmak gerekiyor bence. Bu güne kadar tanımadığım hiç kimse bana iyilik yapmadı, kimse de benden iyilik beklemesin çünkü yapmam. Afedersiniz biraz doluyum sanırım bu konuda o yüzden çok yazdım. Bu konular üzerine daha saatlerce konuşabilirim aslında.
değerli yorumunuz için size teşekkür ederim gerçekten açık konuşmanız dürüst olmanız doğru olan insanları görmek beni gerçekten mutlu ediyor ve sizin konuşmanızdanda mutlu oldum, sartlar ve inançlar ne olursa olsun önemli değil önemli olan hayat içinde insan kalabilmek ve insanlığı yaşaya bilmektir çünkü gerçek anlamda insana değer katan şey insanlık ilkesidir bunu anlamak için insanlara iyi ve güzel davrandığınızda insanların tepkisine bakın sizin hakkınızda iyi tepkiler vemesi bile size değer kattığını kanıtlar, gelmiş geçmiş bütün dinlere bak hepsi iyi bir insan olmayı hedefler çünkü insanın gerçek var oluş amacı insan olmaktır bir piskologta hayatın amacının insan olmak olduğunu söylemişti, ne kadar kabul etmesekte hayatın içinde iyi ve kötü vardır biz bunlara inanmıyorsak gerçek kötüleri yada gerçek iyileri görmemişizdir bunun bir çok örneğini para uğruna yapılan savaşlarda insan katliamlarına bakarak anlayabiliriz, hayat senin hayatın dilerimki bu hayatta sevgi ve mutluluk seninle olsun fakat gerçek mutluluk hayatın asıl amacında saklı oda insan olmak ve insancıl davranmaktır, tanıdığın yada tanımadığın hiç önemli değil onların hayatlarına değer katabiliyorsan insanların hayatına dokunup mutlu edebiliyosan aslında kendinden kendine dokunup kendi hayatına değer katıyorsundur eğer mantıklı düşünürsen yaptığın her güzel sey yaptığın her iyliğe iyi insanlar tarafından karşılık bulur ve teşekkür ederler ve bu teşekkürler senin hayatına bir değer olarak geri dönmüştür ve seni mutlu etmiştir zaten yaptığımız iyliğe karşılık bulamıyorsakta zaten iyilik karşılıksız yapılan bişeydir ve karşılık beklenmez biz doğru bir davranışın insancıl bir davranısın onurlu bir davranısı sergilediğimizin verdiği mutlulukla zaten iç dünyamızda mutlu olacağımıza inanıyorum, umarım güzel günler seninle olur sevgi ve iyilkle kal