Önce kendinize iyilik ve kötülük diye kavramlar var mı diye sormanız lazım?
İyi neden iyidir? Kötü neden kötüdür?
Kendine kurmadığı kendine ait olmayan bir şehri fethetmek için saldırıp onbinlerce insanın ölümüne neden olup şehrin kontrolünü eline geçirip kendi insanlarını yerleştiren bir adam kahraman mıdır cani mi?
Senin için kahraman olan Fatih Sultan Mehmet karşı taraf için bir cani katil şehirlerini çalan hırsızdır.
İyi ve kötü denilen kavramlar aslın yoktur.
Biz acı ve fayda üzerine kurulu olarak uyduruyoruz bu kavramları.
Bir çocuğu öldüren ya da tecavüz eden adama şeytan gözüyle bakıyorsunuz.
Ama annesinden süt emen bebek yaşındaki bir kuzuyu kesip televizyonda ateşte çevirip yiyenleri izleyebiliyoruz.
Doğada iyi ya da kötü diye bir şey yoktur.
Doğada çeşitli döngüler vardır, ve bizim işimize gelen döngülere iyilik işimize gelmeyenlere kötülük diyoruz.
O yüzden kötü adam yoktur.
Sadece senin işine gelmeyen harekette bulunan adamlar vardır.
değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum benim düşünceme görede kötü insan yoktur sadece olması gerekenler var bu olması gerekenlerin olumlu yönüne iyi olumsuz yönüne kötü diyoruz iyininde kötününde bu hayatta bize bişe öğrettiğine inanıyorum örneğin iyliğin ortaya cıkması için kötü bir olay olması lazım örnek oalrak savaş olcakki savaşta mağdur olanlara biz iylik yapalım yada hayatta yaptığımız günahımıza karşılık kötü olaylar yaşayabiliriz yada insan olma bakımında iyibir mertebeye yükselmek için negatif kötülük yaşarız aslında onlar kötülük değil bizim hayatımıza girerek bize bir şeyler öğretmek istiyorlar ve bir diğer bakış açısına görede iyilerden iyi olmayı kötülerden kötü olmamayı öğrenebiliriz bunu dahada acabiliriz konu uzamasın diye açmıyorum. sevgi ve iyilikle kalın