Arkadaşlar merhabalar, nasılsınız? Umarım iyisinizdir ve her şey yolundadır.
Şahsen beni rahatsız eden, komik bulduğum ve ticaretin içinde olmaması gereken şeyler yaşıyorum R10 ticaretlerimin bazılarında.
5TL'lik iş yaptırırkende 5.000TL'lik iş yaptırırkende 'müşteri hakkım ve hizmet alacak kişi olarak' hizmet hakkında net bilgiler almak istiyorum. Hiçbir cümlem ya da davranışım kırıcı ya da alaycı değildir bu konuda çok dikkat ederim. Fakat bazı arkadaşlar trip atıyor yahu!

Sanki 50 yıllık dostum, sevgilim ya da eşim gibi trip atıyorlar.
Örnek vermek istiyorum beni daha iyi anlayabilmeniz için:
100TL'lik bir iş yaptıracaktınız diyelim. 100TL karşılığında size 100 adet kadın takipçi vereceğini ve en geç 2 gün içerisinde tamamlanacağını söylüyor. 11 yıldır bu işleri yapan birisi olarak kırmadan ve üzmeden 'emin miyiz hocam, en geç 2güne 100 kadın takipçiyi halleder miyiz?' diye soruyorum. Bana "hocam ben 500.000 kadın takipçi var, neyden şüphe ettin, hadi hocam yapmıyorum işini" diye mesaj yazıyor. Şimdi ben bunu görünce sinirleniyorum. Kalbini kırsam bana yakışmaz, ters konuşup aşağılasam yakışı kalmaz. Burası sanal ortam olabilir ama benim gözümde reelden farkı yok. Hangi esnaf yüzünüze böyle konuşabilir, konuşursa nasıl cevabını alır?
En basit bir bakkalın bile konumu var artık, bakkal size ileri geri konuşsa gidip ona 1 yıldız vereni görüyorum

Her neyse işi biraz tatlıya bağlayacak gibi oldum ama amacım bu sorunların çözülmesi. Ticareti bilmeyen insanlar ticaret yapıyor. Ticaret pişerek öğrenilir. Bu kişilerin çoğua 16-20 yaş aralığında ve pişmesi gerekirken, bu hareketlerine pekçok kişi takmıyor ve kırmıyor. Benim şöyle bir fikrim var; bu arkadaşları takmayalım ve kırmayalım. Biz kendimizi bozmayalım ama en azından R10 profiline birkaç değerlendirme kategorisi daha eklensin.
Mesala, Ticaretimizi yapmışız para konusunda bir sıkıntı yok.(Zaten normal insanlarda para sıkıntısı olmaz al gülüm ver gülüm misali ticaret yapılır) Trade veriyoruz pozitif olarak. Fakat bunu verirken "Müşteri Memnuniyet, Kibarlık(Üslup,Konuşma, İş Bilgisi, İlgi ve Alaka" gibi 3-5 özellik olsa bunlarıda 1-10 arasında yıldız verip değerlendirsek iyi olur. Komik komik şeyler vallahi, benim gibi yaşan bir sürü insan vardır eminim hatta daha komiklerini yaşayanlarda vardır
NOT: tepki gelmeden düzeltmek istedim. Bazılarınız diyecektir "hocam kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil, özel sektör sonuçta". Evet, kesinlike katılıyorum bunu söyleyenlere fakat "Hadi hocam yapmıyorum işini" ve daha kaba ya da tripli cümleler yerine bunun doğrusu şu "Hocam, iş teslimatı konusunda sorun olmaz. Birçok referansım var isterseniz kendilerine sorabilirsiniz, isterseniz tradelerimi inceleyebilirsiniz. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Fakat bazı sebeblerden dolayı şu an işinizi yapamayacağım, kusuruma bakmayın. İyi çalışmalar dilerim

" olmalıdır. Yanlış mıyım?