enginer00 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
YouTube da bir içerik gördüm konuşan kediler adında. Kanalın adı da Pisi Tv. Bende bu içeriğin aynısını yapmaya başladım. İçerik aynı ama yüzde yüz bana ait videolar. Özgün yani. Uzun zaman sonra Pisi Tv nin kanalına bi gireyim dedim ve bir videonun açıklama kısmında "konuşan kediler tescilli markamdır" yazısını gördüm. Hemen araştırma yaptım ve konuşan kediler içeriğinin patentini aldığını öğrendim. Aynı içeriği yaptığım için patenti alan kişi bana ihtar atabilir mi, mahkemeye kadar gider mi. Nasıl bir yol izlemem gerek. Tüm videolarımın ismini mi değiştirmeliyim? Patent Avukatı olan biri yardım ederse çok memnun olurum.
Merhabalar. Video içerikleri telif hakkına girmektedir. Dolayısıyla, bir başkasına ait video çalışmasını kopyalamıyorsanız sorun olmaz. Marka hakkına ilişkin ise, diğer firma "Konuşan Kediler" ibaresini tescil ettirmişse ve siz de bu ibareyi aynı hizmetler veya mallar kapsamında markasal olarak kullanıyorsanız (örneğin bu kelimenin tanıtım materyallerinde, reklam faaliyetinde kullanılması markasal bir kullanımdır vb.) yasal yollara başvurabilir. Bu tür durumlar da kullanımı veya dosya içeriğini görmeden kesin bir kanaat bildirmemiz doğru olmaz. Kolaylıklar. İyi çalışmalar.