Gelir vergisini yıl sonu değil 3 ayda bir geçici vergi olarak ödersiniz. Ocak-şubat-mart aylarının kdv'siz geliri mayıs ayında 1.dönem geçici vergi olarak çıkar ve şahıs şirketinde yüzde 15 olarak bu vergiyi ödersiniz. 1 yıl içersiinde 4 kez bu geçici vergi çıkar ve yıllık gelir verginizi ödemiş olursunuz, fakat bu 4 dönemin geliri yüzde 15'lik vergi dilimini aşarsa bir sonraki yıl mart ayında yeni dahil olduğunuz vergi dilimine göre bir fark çıkar onu da ödedikten sonra yılı kapatmış olursunuz.
İşiniz, ofisinizle ilgili her şeyi gider gösterebilirsiniz. Kdv tutarı aylık kdv'nizden, kdv hariç tutar ise geçici verginizden gider olarak düşer. Ayrıca bağkurunuzu da yıl sonu geçici vergiden düşebilirsiniz.
Bu benim için önemli bir olaydı ben sadece satışta kullandığım içerikleri gider olarak gösteriyordum(ipv4 vs.) şimdi diğer harcamalarıda göstereceğim bunun için fatura alırken şahıs işletmemdeki numaraya illa fatura ksetirmem gerekmi yoksa muhasebiciye direk aldığım şeyin fişini versem yetermi yemek fişleri dahil.