paskevich adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla herkesin derdi kendine büyük tabii ama bazen bazı dertlere de imrenmiyor değilim..

Bak yaşım 35. Dört yıllık iki üniversite mezunuyum. Geçmişte yaşadığım ve bizzat şahit olduğum torpillere rağmen bu sene de oturdum KPSS'ye çalıştım eşek gibi.. Çok iyi bir puan alamadım ama yine de her türlü açıktan alıma başvuruyorum. Bu arada evliyim, işsiz sayılırım, kirada oturuyorum ve 3 yaşında bir kızım var.

Faturalarımı, kiramı ödeyemediğim sayısız zaman oldu. Yeri geldi elektriğim kesildi borçtan dolayı.. Yeri geldi letgodan ordan burdan kendim,eşim ve çocuğum için hep ikinci el elbise aldım. Yeri geldi sabah 4'te uyandım gittim sebze halinde günlük 50 liraya kamyonlardaki kasaları indirdim, Halen de gidiyorum..

Neyse uzun uzadıya yazmayacam. Burada yazdıklarım yaşadıklarımın 10'da 1'i bile değil. Ama hani demişsin ya intihar edenleri anlıyorum diye, Ben bunca yaşanmışlığa rağmen halen intihar edenleri anlayamıyorum.. Bence sen de anlama, çünkü anlamaya başladığın an hayatın daha iyi gitmez...

Umarım her şey gönlünce olur..
kvp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okuduğum kadarıyla pes etmeyen birisin ve bu özelliğini asla ve asla kaybetme. Umudunu asla yitirme, unutma 1 kapı kapanır diğer kapı açılır. Allah’ın izniyle en güzel yerlere layıksın ve gelirsin. Hayatında başarılar ve sağlıklı mutlu ömürler diliyorum sana. Asla ve asla pes etme 👍👍
ozgun58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hayatta herkes belli zorluklar yaşar çok sıkıntılı durumlardan gecer önemli olan o zorluğun ne olduğunu bulup o sorunun neyden kaynaklandığını anlayıp çözüm yollarını arayıp sorunu çözmektir. kendi adıma konusayım ben küçükken çok kiloluydum ve daha da kilo alırsam intihar eder bundan kurtulurum diyordum insan zorlukla karşılaştığında kolay yolun hayatını sonlandırıp bu zorluktan kurtulmak olduğunu sanıyor bu sorunu çözmez daha da büyütür çünkü intihar en büyük günahlardan biridir , bu hayat içerisinde ne ile karsılasırsan karşılaş ne yaşarsan yaşa herşeyin bir çözümü vardır bunu unutma önemli olan iyi analiz etmek sorunu bulup çözüm üretmektir.
ilk önce içinde bulunduğun zenginliğin farkına var senden daha kötü durumda olanları düşün afrikadaki aç insanları düşün ne zorluklar yaşıyorlar, savaşta köylere girilmiş annesine kardeşlerine tecavüz edilmiş insanları düşün ne zorluklar yaşıyorlar avrupada kaçırılmış fuhuşa zorlanan genç kızların hallerini düşün ne zorluklar ne hayatlar yaşıyorlar.
sorununu bul ve çöz örneğin sağlık alanında deneyimli eleman aranıyorsa gerekirse bir kaç yıl düşük ücrete çalış deneyim edin bu senin sorunu çözüyorsa bunu yap tabiki bu bir örnek
baktın sağlık alanında her yolu denedin iş bulamadın nabıcan kendi sevdiğin ve para kazanabilceğin sektör ne ise o alanda çalış tecrübe kazan uzmanlaş ve vasıflı eleman ol ve paranı kazan yani ben ne yapcağım hayat cok zor gibi düşüncelere takılma o düşünceleri aklına getirip kendini üzme bu şekilde negatif düşüncelerele geleceğim nolucak ben nabıcam diyip kendini yıpratma o problemi nasıl çözerim onu düşün her gencin gelecek kaygısı olabilir önemli olan sorunu bulup çözmek 50 60 yasında üniversite bitiren var
aynı anda 2 üniversite okuyan var kimse hayatla mücadeleyi bırakmıyor herkes geleceği için çözümler üretip o yolda ilerliyor herkes geleceği için araştırmalar pilanlar yollar çiziyor ve o adımda ilerliyor. umarım kendin için doğru yolu bulur geleceğin için doğru adımları atarsın sevgi ve mücadeleyi bırakma, sevgi ve iyikle kal
Güzel kalpli insanlardan, güzel yorumlar... İyi ki varsınız. Çok teşekkürler.