hayatta herkes belli zorluklar yaşar çok sıkıntılı durumlardan gecer önemli olan o zorluğun ne olduğunu bulup o sorunun neyden kaynaklandığını anlayıp çözüm yollarını arayıp sorunu çözmektir. kendi adıma konusayım ben küçükken çok kiloluydum ve daha da kilo alırsam intihar eder bundan kurtulurum diyordum insan zorlukla karşılaştığında kolay yolun hayatını sonlandırıp bu zorluktan kurtulmak olduğunu sanıyor bu sorunu çözmez daha da büyütür çünkü intihar en büyük günahlardan biridir , bu hayat içerisinde ne ile karsılasırsan karşılaş ne yaşarsan yaşa herşeyin bir çözümü vardır bunu unutma önemli olan iyi analiz etmek sorunu bulup çözüm üretmektir.
ilk önce içinde bulunduğun zenginliğin farkına var senden daha kötü durumda olanları düşün afrikadaki aç insanları düşün ne zorluklar yaşıyorlar, savaşta köylere girilmiş annesine kardeşlerine tecavüz edilmiş insanları düşün ne zorluklar yaşıyorlar avrupada kaçırılmış fuhuşa zorlanan genç kızların hallerini düşün ne zorluklar ne hayatlar yaşıyorlar.
sorununu bul ve çöz örneğin sağlık alanında deneyimli eleman aranıyorsa gerekirse bir kaç yıl düşük ücrete çalış deneyim edin bu senin sorunu çözüyorsa bunu yap tabiki bu bir örnek
baktın sağlık alanında her yolu denedin iş bulamadın nabıcan kendi sevdiğin ve para kazanabilceğin sektör ne ise o alanda çalış tecrübe kazan uzmanlaş ve vasıflı eleman ol ve paranı kazan yani ben ne yapcağım hayat cok zor gibi düşüncelere takılma o düşünceleri aklına getirip kendini üzme bu şekilde negatif düşüncelerele geleceğim nolucak ben nabıcam diyip kendini yıpratma o problemi nasıl çözerim onu düşün her gencin gelecek kaygısı olabilir önemli olan sorunu bulup çözmek 50 60 yasında üniversite bitiren var
aynı anda 2 üniversite okuyan var kimse hayatla mücadeleyi bırakmıyor herkes geleceği için çözümler üretip o yolda ilerliyor herkes geleceği için araştırmalar pilanlar yollar çiziyor ve o adımda ilerliyor. umarım kendin için doğru yolu bulur geleceğin için doğru adımları atarsın sevgi ve mücadeleyi bırakma, sevgi ve iyikle kal