Alakası yok, ben Browser Automation Studio ile hazırlanmış masaüstü bot ile pinleme yapıyorum, resimleri bilgisayarıma indirip PhotoShop ile işleme yapıyorum (Çerçeve, renk vb.) pinlendikten sonra bakıyorum link benim site ile alakası olmayan yere gidiyor.
İlave-1
Çok ilginç şimdi baktım, pinlenen resime 'Open' yapıp detaya girince çerçeveyi siliyor. Çerçevesiz resimi gösteriyor.
İlave-2
Aynı resime birde "Image Rotation - Filip Canvas Horizontal" yani yatay çevirme yaptım ve pinledim; bu sefer kendi siteme yönlendirdi.
bence ya resimde ya da resmin olduğu yerde illa bir iz kalıyor. ya da resim ismi ya da pin titlesi
ve ek 2 için ek : hemen belli olmuyor. bazen aradan bir hafta geçince yapılıyor yönlendirmeler genelde.
ve bu yönlendirmeyi yapsın diye ben tamamı bana ait full özgün resimden yemek tarifi sites i yaptım. yani resimler ne googlede ne pinterestte yer almıyordu. bunları pinledim. sonra o bu görsellerle 10 farklı site yaptım. görsellerde hiç bir değişiklik yapmadım. isimleri bile aynı kaldı. bu yönlendirme hiç birinde olmadı.
yani yönlendirme pinterestten alınıp ikinci defa pinlenen görsellerde ortaya çıkan bir durum. baştan aynı görseli 20 değişik siteye atsan bazılarını önce bazılarını sonra atsan da yönlendirmiyor.