Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Öncelikle yazıyı sonuna kadar okuduğumu belirteyim. Tabii ki ailelerin gençleri kendi istedikleri bölümlerde okutmaya çalışmaları belki de doğru değil ancak gençlerin bugünün ortamında kendilerini geliştirmek için çoğu materyal internette mevcut. Mesela ben 35 yaşında bir insan olaraktan HTML CSS derslerine başladım ve bir şeyler öğrenebildiğimi gördüm. Onun için iyi bir planlamayla, iyi bir çalışmayla belki ömrünün bir kaç senesini birşeylere adayarak yeni iş kolları ortaya çıkartılabilir.
R10'dan gelecek gelirle ev döner mi diye sormuşsun sevgili kardeşim. Burayı siz kendiniz için bir staj alanı olarak değerlendirebilirsiniz. Kendinize yatırım yapacağınız iki konu var birincisi dil, ikincisi ise gerçekten keyif aldığınız alan ne ise o alanda çalışmalar yapmak. Neden dil, her ne konuda olursa olsun, İngilizce kaynak bulmak oldukça kolay, Ayrıca, staj alanının ötesinde burada büyük işlerde dönüyor ancak yine tatmin etmezse yabancı freelancer sitelerini de deneyebilirsiniz. Kendi içerinizde belli bir disiplin oluşturabilirseniz duyduğum kadarı ile yabancı iş verenler Türk'lerle çalışmayı tercih ediyorlar.
Sadece şu geçiş dönemlerinde sabır ol kardeşim, yine dün kendime değer katması için izlediğim bir video'da sabır için şuna benzer birşey söylüyordu. Sabır oturup beklemek değildir, sabır olmasını istediğimiz şey için emek, çaba sarf etmektir diyordu. Ben yaklaşık 1 sene süren depresif bir süre geçirdim ve bu süre de intihar düşünceleri taşıdım, belki de sadece cesaret edemediğim için yapmadım ama bu süreç bana bir çok şey kattı, bu artı değerleri hayatıma entegre etmeye çalışıyorum, daha çok eksikliklerimi görmeye başladım ve bunları nasıl toparlayabilirim derdindeyim. Şu an sende sadece olumsuz taraflara odaklanmış durumdasın "İyi Hissetmek" adlı kitaptan kısa bir anektod paylaşacağım, "Kendi durumunuz son derece kötü, bunaltıcı ve ümitsiz olduğuna, ne olursa olsun iyileşmeyecek tek kişi olduğunuza ikna olmuş olabilirsiniz. Ama eninde sonunda, bulutlar dağolacak, gökyüzü yeniden parlamaya başlayacaktır."
Son olarak senin ve senin durumunda sıkışmış gençlerimiz için senin dileğini paylaşıyorum ve hepinizin toparlanıp hem kendinize, hem çevrenize, hem de toplumumuza katma değer kattığı günler gelmesini bir an önce hayırlısıyla diliyorum güzel kardeşim.