Son kez yazıyorum
Bana Türkiye'de Ahmet ismi konmuşsa Amerika'ya gitsem bana Ahmet demeleri gerekiyor.
Eski başkan Trump Türkiye'ye gelince ona mehmet demiyoruz değil mi ?
Allah'ta kendini tanıtırken 99 isim kullanmış ve "tanrı" dememiş kendine.. Allah'ın sahip olmadığı bir isimle niye hitap ediyoruz..
İsimler özeldir , başka dillerce birbirine çevrilemez , değiştirilemez. Allah'ın özel isimleri de bunlardır. Türkçeye çevrilemez..
Hayır benim anlamadığım Allah'ın kendisini 99 isimle tanımladığının kaynağı nedir ? Kur'an da benim 99 ismim var bunları kullanın başka bir şey kullanmayın dediğini görmedim ben ondan sordum size.
Adınız Ahmet olsa size Mehmet dense olur mu diyorsunuz ,v
erdiğiniz örnekler hiç de ikna edici değil . Ayrıca Arapça kutsal bir dil de değil onu da bilmenizde fayda var. Araplar da kutsal değil.
Şayet biz onu yabancı dilde okunan bir kitap olarak indirseydik mutlaka şöyle diyeceklerdi: "Âyetlerinin açık seçik anlaşılır olması gerekmez miydi? Bir Arapa yabancı dilden bir kitap, öyle mi!" De ki: "O, inananlar için bir rehber ve şifadır; inanmayanlara gelince onların kulaklarında bir sağırlık vardır, Kuran onlara kapalıdır. (Sanki) onlara çok uzaktan sesleniliyor.
Fussilet Suresi - 44 . Ayet Tefsiri
Rab herkesin Rabbı , sadece müslümanların değil.İnana da rızık veriyor inanmayana da , hatta sövene bile.