Herkesin söylediği gibi

asıl önemli olan senin bilgisayardan ne beklediğin. MacBook Pro aldım, gündelik kullanım için gerçekten aşırı rahat fakat sırf günlük kullanım için bu paraları vermek ne kadar mantıklı

Grafik tasarımı, video editi gibi şeylerle uğraşıyorsan da çok işine yarayacaktır fakat olay kodlama kısmına gelince, ki benim asıl alma sebebim kodlama, bence yanlış bilgisayar.
Aşırı kısıtlısın, Mac üzerinde C# yazmak mümkün fakat Windows'da aldığın verimi bekleyemezsin.
SQL Server için bootcamp'e windows kurmak zorundasın.
Windows kurabiliyorsun fakat 2 işletim sistemi kullanmak biraz can sıkıcı olabiliyor.
MacOS işletim sistemi için bir çok uygulamayı bulamayacaksın ve gün içerisinde sürekli işletim sistemi değiştirmek zorunda kalacaksın.
Bu benim için çok sorun olmaz diyorsan MacBook almanı tavsiye ederim.
Hocam, 2013'te macbook pro aldım ve aldığım gün bootcamp ile windows yükledim, lisanslı olarak. 7 yıldır kullandım ve bir kere bile sorun yaşamadım. Solid ve 3d tasarım için mecburen workstation olarak hp z book aldım ve macbooku eşime verdim. O kullanıyor ve o da hiç bir sorun yaşamadı bu zamana kadar. Ve daima da windows'ta kullanıyor o da.
Macbook, bootcamp ile windows yüklediğinde dahi normal bir bilgisayardan daha sağlıklı çalışıyor. 7-8 yıl kullanan birisi olarak söylüyorum. Bence macbook alın, bootcamp ile windows kurun. İhtiyacınızda windows, ihtiyacınızda macos geçer, her türlü verimli kullanımı sağlarsınız.