InternettinHoca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geç dönüş sağladım kusura bakmayın. Öncelikle çaresizlik ve umutsuzluk depresyonun en bilindik iki negatif duygu kaynağıdır ve kişinin pozitif düşünce hamlelerini kemirir durur. Bu iki parametreyi de geçmişten heybemize dolan "KEŞKE"lerimiz besler, sizin için bu okul tercihi... Geleceğe dair ise "BELİRSİZLİKLER" öbür yandan boğar... Ve her zaman geçmiş ve geleceği bugüne taşıyıp sizi negatif duygulara boğduran bu durumun hedefi ŞİMDİ'ye bir suikasttir ve size şimdiyi yaşatmamaya kodlanmış gibidir... Bir kısır döngü kurar bu tabloda hayatınıza, olumsuzluklara sizi odaklar, odaklandığınız olumsuzluklar dışında hiç birşeye ulaşmanıza izin vermez.

Bunlara izin vermeyen, şimdide değil de geçmiş ve gelecekte yaşatıp sahip olduğunuz güzellikleri saklayan bu şey aslında sizin bilişsel bazı yapılarınızdır. Yani sizden başkası asla değildir. Kızacaksınız belki ailenizin yaptığı hatayı yok saydığımı yada mevcut tabloda iş bulamamanın ne kadar ciddi bir konu olduğunu anlamadığımı düşünerek... Oysa anlıyorum ve onları asla küçümsemiyorum. Fakat bunlar sizin ŞU AN'da sahip olduğunuz güzellikleri kemiriyor ve buna izin vermeyerek siyah filmli bir camdan hayata bakmamanız gerektiğini söylüyorum sadece... Herşeyi toz pembe gösteren bir camdan da bakın demiyorum. Sadece şeffaf bir camdan bakabilirsiniz demeye çalışıyorum.

Birçok depresyon vakası gördüm alanda çalışan biri olarak. Hepsi benzer şekilde farklı hayatlarda sizin hissettiklerinize maruz kalıyor. Ancak terapi yani uzman desteği ile aşanlar da oldukça çok. Lütfen uzman desteği almaktan kendinizi mahrum bırakmayın. Bu tabloyu eğer 6 ay veya daha üzerinde yaşıyorsanız da muhakkak bir psikiyatrist ile her şeyden önce görüşmenizi tavsiye ederim. Evek her ne kadar hep olumsuz şeyler söyleseniz de cümlelerinizden belli ki güçlü birisiniz, yada daha doğru ifade ile güçlü yönleri olan birisiniz. Bu güçlü yönleriniz sizi intihar gibi şeylerden koruyor olabilir. Ancak sizden biraz önce söylediklerimi alıp götürmesine izin vermemek için uzman desteği tavsiyem lütfen ihmal etmeyin...
Bu değerli açıklamalarınız için çok teşekkür ediyorum, hem açıklamalarınız hem de değerli vaktinizi ayırıp önerilerde bulunduğunuz için. Dedikleriniz çok mantıklı ve çok güzel şeyler, hiçbir noktasına kızmadım tabi ki. Önerilerinizi dikkate alacağıma emin olabilirsiniz. Sizin gibi insanların olması çok güzel. Tekrar teşekkürler, iyi geceler dilerim.