Kesshh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne oluyor arkadaş ya daha 19 yaşındasın ne bu karamsarlık. Herkes zengin rahatta bir sen mi boşluktasın. Sızlanmayı bırak. Keşke demeyi de bırak. Allah herkesin rızkını verir. Gider asgari ücretle çalışırsın yine geçimini sağlarsın. Çabalayacaksın arayacaksın. Her yere saldıracaksın. Polislikse polislik. Astsubaylık bak. Hastanelere başvur. Öyle oturmakla kimse sana gel çalış demez. Bu yol ancak yeterince emek sarfettiğinde gül kokmaya başlar. Ama o zamana dek tezek kokacak.
Mesajımda olabildiğince açık bir şekilde belirtmeye çalıştım, henüz daha okuyorum. Birkaç ay sonra mezun olacağım ve mezun olduktan sonra istesem de istemesem de her yolu deneyeceğim. Ama insan elinde olmadan umutsuzluğa kapılıyor. Bu insani bir şey sanırım. Buna engel olamıyorsunuz. Herkes çok iyi üniversitelerde okumuyor, herkesin ailesi çok iyi durumda değil gibi gibi birçok örnek verilebilir. Umutsuzluğa kapılmak ise çok insani bir duygu bence. Ama haklısınız, güçlü kalmak gerekiyor. Benim gibi kendini çıkmazda hisseden her insan mesajınızı örnek almalı.