hocam ten sorunum telif ücretsiz dağıtılanlara bile güvenmiyorum dediğiniz gibi karikaturistler azıcık kazanamayınca direk herkese dava açıp gelir kapısı yaptılar bunu yayınvleriyle anlaşsam güzel olur fakat onlarda diyecek ki 5/4ü bizim 1i senin diyecekler
Ücretsiz telifli olup olmadığını zaten anlayamazsınız. Mesela birisi bir forumda vs. paylaşmış x yazarının y kitabını fakat yazar diyebilir ben sadece ona verdim. Paylaşmış, yasal değil. Dava açabilir. Ya da şu var. Telifsiz olarak verebilir ama sen kitabı satınca bu sefer para kazandığını görür ben sana izin vermedim ki der hatta kimseye izin vermiyorum der yine dava açar. En temizi bu yolun yazar ile iletişime geçmek ve ondan şu şu platformda şu kişiye şu kadar sürelik izin verdim diye bir sözleşme imzalamak. Ama her sözleşmenin de ilerde açığı çıkabilir bu sebeple bir avukattan destek almak. Tabi bunlar da hep para. Bu sebeple biraz zor işler. Yayınevleri ile anlaşmak bu projenin yürürlüğüne imkan verir. Fakat dediğim gibi biraz zor.