Ben de bu işi düşündüm hala da aslında aklımın bir köşesinde var. Hatta adı bile belli, domaini bile hazır yani o derecede. Kitap işi olunca tam 12den vurdunuz beni

Ama benim düşündüğüm sizinkinden biraz farklı yayınevi tarzı. Sizin planladığınız İkinci el pdf/e-kitap paylaşma işine bakarsak eğer bu Türkiyede çok riskli özellikle biliyorsunuz bir karikatür yüzünden bile telif açanlar var. Kitap için neler olmaz. Kitabın belli bir yıl geçmesi lazım ki yayınlayın sanırım kanunda 40 sene olması lazım. Ki o kitaplar da her yerde pdfleri bulunuyor. Ama toplu bir yerde bulunsun derseniz mümkün tabi güzel olabilir. Ama para kazandıran bir yol olmaz. Bakınız internette küçük bir arama ile bir forumun adını görürsünüz kitap pdfleri paylaşıyorlar. (isterseniz pm ile adını veririm) Geçen aylarda gelir olmadığından ötürü bir ücretli üyelik destek amaçlı bir duyuru açtılar. Yani bundan da anlaşılıyor ki eski pdf/e-kitap paylaşmada para yok.
Ama yeni kitapların e-kitap hali iyi iş yapar ama ona da bir bağlantı şart. Mesela önde gelen 3-4 yayınevi ile bile anlaşsanız sizin reklamı bir instagramdan duyursalar buradan işte bu kitabı e-kitap olarak indirebilrsiniz diye reklamın dibi olur. Ama bunlar tahmin edeceğiniz gibi çok zor işler.
Ama bence girişin yani belli bir miktarı gözden çıkartıyorsanız denemekte fayda olabilir. Ama unutmayın %51 tutmayabilir.
hocam ten sorunum telif ücretsiz dağıtılanlara bile güvenmiyorum dediğiniz gibi karikaturistler azıcık kazanamayınca direk herkese dava açıp gelir kapısı yaptılar bunu yayınvleriyle anlaşsam güzel olur fakat onlarda diyecek ki 5/4ü bizim 1i senin diyecekler