Merhaba sevgili arkadaşlar,

Daha önce konu açmıştım kaza yaptım diye 202 kasım ayında konu linki : https://www.r10.net/off-topic/257862...-mi-kaydi.html

Kaza tutanağında 57/1-c maddesinden %100 ben kusurlu çıktım. O bana çarptığı için normalde emsallerde %75e %25 olması gerekirken ben %100 suçlu oldum. %25 okadar önemliki az sonra göreceksiniz.

Bu süreçte ( aile büyüklerimiz her zaman doğru bilir ya ) bir avukat söylediler biz başkasını istesekte ona gittik. Avukat hiç ilgili değildi arıyorum açmıyor 1 gün sonra dönüyor onu yapacaz edecez dedi dedi bilirkişi parası ödedim 2500 tl sonra değer kaybı ve kusur oranı tekrar incelenmesi için Sulh mahkemesine başvurdu 2 ay geçtikten sonra Savcı bey sadece değer kaybına bakacağını iletmiş ( %100 ben hatalıyım değer kaybına bakması benim ne işime yarayacaksa... ) yani avukat hiç bir şey beceremedi.

Dün sigorta şirketimi aradım karşı tarafın aracı perte çıkmış 230.000 tl ödeme almış kendi kaskosundan araç pert satılmış geriye 119.000 tl fark kalmış bunun temini için ilk olarak benim sigortadan teminatım olan 41.000 tl istenmiş ve geri kalan 78.000 tl bana rücu edileceğinin bilgisini aldım.

57/1-c maddesi asli kusur sayılsada en azından karşı tarafın %25 hatalı olması gerekiyordu bunu polis memuru kafasına göre düzenledi ( araç benim sağ ön kapıma çarptı. ) %25 ona suç verse en azından bu para yarı yarıya düşecek. Elim kolum bağlandı bu işlerden anlayan tanıdığınız varmı?

Bir anlık dalgınlıkla bana çarpan aracın parasını ödemek ağırıma gidiyor alkollü değilim aracımın bakımları tam kırmızı ışıkta geçmemişim ne bilim ben ona çarpmamışım vs vs yani ağır bir kusurum yok.. bana yol yordam gösterecek birilerini arıyorum..