Gâvur ne demiş:
Wordpress Tanrı'nın bize bir hediyesi mi? 😁
Bir arkadaşım da hep şu soruyu soruyor:
Biz her şeyimizi Wordpress ile yapıyoruz ama yarın bir gün bu adamlar tası tarağı toplayıp biz dükkanı kapatıyoruz derse ne olacak halimiz?
Arkasında binlerce geliştirici var hocam, birisi bıraksa bir diğeri bırakmaz. Hepsi bıraksa ben bırakmam
Yanına bir de Adobe bağımlılığı ekliyorum ben..
Adobe PhotoShop
Adobe Illustrator
Birde yanına freepik.com'u eklersek çoğu grafikerim diyen kişiden daha güzel işler çıkarabiliriz ortaya
Valla freepik için ayrı bir konu açılır, o olmasa ne hale düşerdik.
Bu yıllar önce bende de vardı. Mükemmelliyetiçilik uğruna Laravel veya PHP ile yazardım her şeyi. Sonra Wordpress. Çok büyük iki avantajı var:
1) Müşteri kendisi de uğraşabiliyor. Kapalı kutu olarak verdiğin Laravel müşterinin işini görüyor ama mutlu etmiyor.
2) İşleri çok daha kısa sürede hallediyorsun.
En güzeli de bu değil mi ya, müşterinin ürünleriyle ilanlarıyla uğraşmıyorsun veriyorsun eline kendi yüklüyor. Yüklemezse de forumda wordpress copy-paste işi dendiğinde cüzi miktarlara yapan buluyorsun. Geçen birisi 50TL ye 160 ilan girerim dedi, utandım 100 lira olsun dedim
Kesinlikle, aşık olunası bir CMS. Bir aralar optimizasyon "hastalığım" vardı, ağır temaları bile maksimum birkaç sorgu yapar hâle getiriyordum, bir satır bile kullanılmayan CSS/JS koduna tahammülüm yoktu; bunu zar zor bırakabildim. Şimdi de eklenti okyanusunda boğuluyorum, denemediğim bir eklenti kalmadı herhalde. Stabilliğine de bayılıyorum. Windows bile bu kadar stabil değildir herhalde.
Ben eklenti olayına hala ısınamadım ya, en son smtp eklentisinden 100 lerce siteme virüs bulaştı. O son nokta oldu, eklentisiz halletmeye çalışıyorum çoğu şeyi. Kendim geliştiriyorum.
Ahhh ahh.. burdakiler bilir mi bilmem ama Ghost CMS ile tanışana kadar ben de wp yi ilahlaştırırdım. Sonra bir çok konuda wp min hamallığını boşa çekmişim diye düşünüyorum
ımmm, bir araştıracağım hocam