DİKKAT !!!

AZ ÖNCE KONU ALTINA YAPILAN YORUM ,BURASI R10 ARKADAŞLAR BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞTIĞIMIZ BİR YER ,BİRBİRİMİZE KÖSTEK OLMAYALIM!

''''''Böyle başlıkları açarsanız öğrendiğiniz yolda yakın zamanda kapanır. Sanırım yöntemi az çok anladınız ve nasıl yapacağınızı öğrendiniz. Unutmayın burayı müfettişler de okuyabiliyor. Konuyu kapatırsanız sizinde kullanmayı düşündüğünüz yöntem en azından güvenli kalır Paypal kapandı arkadaşlar. Herşey kapanıp yasaklanabilir ülkemizde. Fazla dillendirmemek gerekiyor malesef bu tarz araçları.'' ''''

Arkadaşlar bir süredir bu konu üzerinde gruptaki yazıları okuyorum ama işin içinden çıkamadım bazı noktalar var.
1.Adsenseye türkiyeden başvurursak türkiye ibanını vermek zorundayız ve kazancımız üzerinden Vergi vermemiz gerekiyor bu cepte net bilgi!
2. Adsenseyi Başka bir ülke gösterirsek eğer ,adsense adresini gösterdigimiz ülkenin hesap numarasını göstermemiz gerekiyor(Norveç üzerinden Adsenseye başvuracaktım ama malesef Norveçte Hesabım bulunmamakta bu yüzden Almanya yapmayı planlıyorum adsense adresimi ,Payoneer ile ödeme alabilmek için),
4.Peki diğer ülkeler Adsense üzerinden vergi kesmiyor mu ?
5.Genellikle Almanya ve ingiltere için Payoneer önerilmekte hesap açabilmek için Payoneer Hesabından vergi kesmiyor mu bu ülkeler ?(Bu arada Yüzde kac komisyon kesiyor Payoneer şirketi ve Avrupanın tum ulkesıyle anlasması var mı bılmıyorum ) ,
6. Payooner dışında ödeme alma yöntemleri var mı veya hesap açma ?

Ek Sorular-
@Paramedik; ''UK adsense payoner ile ödeme aldıktan sonra İngiltere yönünden bizim için bir sıkıntımız olur mu? Vatandaşı falan değiliz herhalde vergi istemez bizden?''

Sıradaki sorular sokak röporatjı kıvamındadır
Benim merak ettim konu ,Türkiyede kazanç elde ettiğin zaman güzel bir vergi ödüyorsun peki almanyada kazandığın adsense için vergi ödenmiyor mu ?Almanyada Kazanılan Adsense geliri Türkiyede Varlık Barışı altında şuanda kayıt edilmekte yüzde kac vergisi veriliyor bilmiyorum.Bunun başka güvenli yöntemi yokmudur ?
Bir ara Kıbrıs vergi almıyor haberleri vardı ama sonrasında cazib olmadıgı için fazla populer olmadı.
Yada atıyorum türkiyede arkadaşın vardır ve bu arkadaş yüksek miktarlarda yurtdışıyla işler yapıyordur bu arkadaşa göndersek parayı ve ondan tl alsak ,o arkadaşa sorun teşkil eder mi ?
Bazıları Hong Kong vergi almıyor kazancından demiş veya off shore ülkelerinden bahsedilmiş.Fakat o ülkelere para yatsa bile yine türkiyeye banka yoluyla almak istersen ve yüklü miktarda giriş olursa problem olucaktır ozaman offshore ülkelerinde hesap açmanın mantığı nedir freelancerlar için ?
Ayrıca Almanya Adsense gelirinden Almanya hükümeti verki kesmiyor mu ?eğer kesiyorsa orada ki vergi oranı daha düşük oldugundan dolayı mı orası tercih ediliyor.
Teşekkürler uzun bir yazı oldu ama belki bu sayede tüm soru işaretleri tek bir sayfada cevaplarına ulaşır.
Teşekkürler.
NOT-Aklınızda bu konuyla alakalı soru varsa yorumlarda belirtin ve buraya yazayım.Eğer kapsamlı cevaplara ulaşırsak hepsinin özerini yine ana başlık altında toplayacağım.
Temiz Ve Doğru bilgiye ulaşmak ümidiyle.

Bidiklerinizi Bizimle paylaşmaktan zarar gelmicektir aksine hepmize faydası olucaktır,Tüm faydalı bilgileri burada en üst yorumda paylaşmaya devam edicem.

Payoneer ile ilgi cevap@Atacbala; yorumladı,teşekkürler ederiz kendisine.
''Hocam şu şekilde almanya adsense acip parayi payonere transfer ediyorsun.Payoner üzerinden de para çekiyorsun.Payonerden para cekerken belirli bir komisyon aliyor ama dişe dokunmaz ibaniniza atarsaniz yurt disindan surekli kartınıza para geldigi için incelemeye alinirsiniz.Ben yapmadim ama yapan bir kac arkadasa denk geldim forumda. Payonerden kart sipariş ediyorsunuz onunla Türkiye'de teb atmsinden döviz cekiyorsunuz onunda kesintisi %2Banka abd de olduğu için Türkiye'de hicbir kaydiniz bulunmuyor incelemeye girseniz dahi maliye sadece yurt içi banka hesaplarinizi görebildiği için sorun yasamiyorsunuz.''

Payoneer ile ilgili cevap @Paramedik; yorumladı,teşekkürler ederiz kendisine.
'UK adsense payoner ile ödeme alma ondan sonra ister kripto para alıp gönder ister payoner kart ile direkt kendi adına açılan bir Türk bankasına para gelmeden çek
bu yöntem çok konuşuluyor'.