Kurtuluş Savaşı'na 1 günde gidilmez. Bir şeylerden Kurtulmak zorunda kaldıysanız, çok çok kötü durumlara düşmüşsünüz demektir. Ve o çok kötü durumlara birkaç senede, birkaç hatayla düşülmez. En az 15 - 20 sene boyunca, telafisi zor hatalar yapmış olmanız gerekir. Ve bu hataların sürekli tekrar edilmesi gerekmektedir.
Mesela 15 temmuz terör darbesini düşünün. O gece bu millet bir nevi kurtuluş mücadelesi verdi ve zafere ulaştı.
15 temmuz terör saldırısındaki o berbat ötesi darbeye, 1 günde yapılan hatalarla mı gelmişti devlet? Hayır, en az 15 senelik mazisi vardı, telafi edilemez şekilde beceriksiz yönetim vardı, devletin kozmik odalarına onların girmesine izin vermek, ülkenin topraklarını parsel parsel onlara peşkeş çekmek vardı.
Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı da yazdırmasın, kurtuluş savaşı vermek zorunda da bırakmasın.
Yoksa tek sigarayla kanser olunmaz. 1 hafta içmeyle de olunmaz. Ama yıllar sonra bir bakmışsın ki ciğerin çürümüş, 2 tane merdiven çıkamıyorsun. Kanser olmadım bak demek ki doğru yoldayım zannederken bir bakmışsın kalp krizinden gitmişsin. Sararan dişleri, pis pis kokmayı saymıyorum bile. Vs.