saylica adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşüncenize saygı duyuyorum aynı şekilde ben de ailemden para almıyorum. Bana çok şey katıyor haklısınız. Fakat bizim böyle olmamız. Kendimizi geliştirmemize yardımcı olmuyor. Yazılım vergi, Youtube vergi, araç al sat vergi, her şeye zam zam. Hadi ailemizden para almadık kendimiz kazandık ( Nerden kazanacaksak ) Nerden kazanacağiz ? Vergiler aldı başını gidiyor, zamlar öyle. Bence her şeyden önce bizim önümüzü açmaları gerekir. Ayakta kalmayı öğrenmek yerine . Ayakta kalmayı öğrenmiş ve ayakta kalarak devam etmeyi öğrenmek gerekiyor. Bu noktada da devletimiz işin içine giriyor. Türkiye sınırları için de yaşadığımıza göre devletimizin kurallarına uymalıyız. Bu yüzden devletimiz bize biraz esneklik göstermeli diye düşünüyorum.
Evet, birçok kazancımı sırf yüksek vergi yüzünden veya vergi borcu cezası alma korkusuyla reşit olunca şirket kuracağım zamana sakladım. Ürün satarım vergi cezası gelir mi diye şüpheye düşerim kripto paraya elimdeki parayı koyarım vergi gelir mi acaba korkusu temel seviyede c# c++ iyi seviyede html+css biliyorum ama üniversite sınavına bile 180TL para verdim ilk defa giriyorum 12. Sınıfım bari ilk sefer devlet karşılasa dimi olmuyor maalesef. Hep yurtdışına çıkacağım dediğimde ailem kızıyor çevremdekiler gülüyorlar fakat yurtdışına çıkmadan sadece bir çarkı döndürebileceğimi düşünüyorum sadece Türkiyede çalışarak hayalimdeki yaşama ulaşabileceğimi hiç düşünmüyorum ama hayallerimi hep imkansıza yakın tutup onların peşinden koşmaya çalışan biriyim başaramasam da fazlasıyla yol katetmiş oluyorum.