İlk yazım hız, SEO ve diğer fonksiyonlar açısından ihtiyaçlarınızın çoğuna cevap verebilecek bir tema hakkında olacak. Umarım kullanacak olanları memnun eder.

Öncelikle bir WP temada önem sırasına göre iyi SEO optimizasyonu, yüksek hız, fonksiyon zenginliği ve kullanım kolaylığına bakmaktayız. Böyle bir temaya kuracağınız site, SEO yeteneklerinizin de eklenmesiyle kısa zamanda arzu ettiğiniz başarıları yakalayacaktır.
  • Temanın SEO optimizasyonu bazı ücretli temalardan bile daha iyi düzenlenmiştir. Örneğin H1 etiketi kurallara uygun olarak sadece bir adet olarak yazıların başlığında kullanılırken, ana sayfada logo bölümüne geçmektedir.
  • Temanın ana sayfası normal / işletme sayfası olarak seçilebilir. İşletme seçeneğinde kullanabileceğiniz servis / öne çıkan / yorumlar bileşenlerine sahiptir.
  • Tema mobil uyumlu olup dar / geniş, sağ / sol yan sütun ve taban bileşen sütun seçenekleri vardır.
  • Temada 4 adet görsel ekleyebileceğiniz ve istediğinizde kullanabildiğiniz dahili kaydırıcı vardır. Kullanılmadığı zaman gereksiz kod kalabalığı yapmaz.
  • W3C hataları çok azdır ve uyarı seviyesindedirler. Hatta bunların bir kısmı WP kaynaklıdır. Kullanmayı düşündüğünüz temalarla karşılaştırınız.
  • Temayı editlerseniz hızı biraz daha artırabilirsiniz. Editlemeye başlamadan önce temanın hız ve etkenlerini tools.pingdom.com da görerek not alınız. Editlemeden sonraki sonuçlarla karşılaştırınız. Ben bu temada 94 performans derecesine kadar ulaşmıştım.
  • Tüm fonksiyonlarına rağmen kod yapısı minimum tutulmuş. Üstelik temayı editleyerek daha da sadeleştirip hızlandırabilirsiniz. Örneğin css dosyasından kullanmayacaksanız eğer, e-commerce ve comments kodlarını kaldırıp dosyayı sıkıştırarak kullanmanız hızda büyük katkılar sağlayacaktır. Benzer işlemleri responsive.css dosyasında da yapabilirsiniz. Bu arada ana dizindeki function.php dosyası da düzenlendiğinde çok etkili olmaktadır.
  • Temada hız açısından olumsuz olan tek bileşen sadeliştirilmeden kullanılan font-awesome ikonlarıdır. Kullanılmayan ikonları icons.php ve font-awesome.css dosyalarından kaldırdığınızda hıza çok şaşıracaksınız.
  • Son olarak tüm bu editlemelerden sonra kullanacağınız LScache eklentisi temanın cilası olacaktır.
Şimdi bazı arkadaşlar "Biz ne siteler gördük sıralamada ilk sırada" diyecekler. Bu doğru. Fakat inanın benim gibi düşünenlerin tercihi daha doğru! Tercih sizin.

Not: Yazıda övülen tema Themegrill / Esteem ücretsiz temasıdır. Yıllardır kullandığım bu temanın ülkemizde kullanıldığına hiç rastlamadım. Bunun sebebini de şu ana kadar anlamış değilim. Açıklayacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.