Merhabalar,
Geçen sene Ekim 2020'de A1 motorsiklet ehliyetine yazıldım ve dün direksiyon sınavına girdim bu aşamadaki deneyimlerimden bahsedeceğim;
Öncelikle uzun sürdü, uzun sürme sebebi pandemiden dolayı bir ara sınavlar durduruldu.
Ondan dolayı uzun süre bekledim, onun dışında 5 günlük bir elektronik sınav için ders aldım, ardından elektronik sınavına girdim geçer notla biraz kıl payı olsa da geçtim.

Sonrasında elektronik sınav sonrasında uzun bir bekleyiş oldu pandemiden dolayı, son olarak ise geçen hafta 5 günlük bir direksiyon eğitimle dün, yani Pazar günü sınava girip ehliyetimi kazanmış oldum.
Herkes 8 zor diyordu fakat 8'i rahatlıkla çizdim, sadece 8 değil tüm parkur kolaydı.
Onun dışında trafiğe çıktığında, gidilmesi gereken yol bile belliydi, 3 şeritli yolda orta şeritten, 2 şeritli yolda sağdan gitmen gerekiyordu.

(Sebebi sol şerit hızlı giden şeridiymiş.

)
Eğitmenim bayan ve 600 cc kullanıcısıydı

Bu bir avantajdı tabii ki. Motosikleti genelde erkekler yapar kafasında bizim insanımız fakat bayan kullanıcılar gördükçe tebrik ediyorum.
Bana sorarsanız 5 günde ne öğrenilebilir, hiç bir şey.
Neyse ki sürmeyi biliyordum sıkıntı olmadı, bir kere de trafikteyken eğitimde düştük ama olur böyle ufak tefek kazalar.
Sınava girdiğim ve eğitim aldığım motor: 100cc
Bunun dışında sorusu olan varsa deneyimlerime dayanarak cevaplayabilirim.