hocam yemin ederim, "ağzımdan aldın" denir ya, parmaklarımdan almışsınız cevabı
Hayır bir de Google mühendislerinin bile net cevap veremeyeceği, %70-30 gibi bir oran da verilmiş konu da

Neye göre bu oranlar diye sormak lazım demek ki ciddi bir algoritması var arkadaşın
Ufuk abimiz gayet güzel açıklamış, ben de bir kaç örnek vereyim.
@
Halil_69 DIŞ SEO önemsiz demek
İkna edici bir cv'de, yazdıklarınız yeterli, referans listesi önemsiz demektir.
Milletvekilliği adayında, kampanya içeriğiniz yeterli, mahaldeki bürokratik çevre önemsiz demektir.
Güzellik yarışmasında, iç güzellik yeter, dış güzellik gereksiz demektir
Şaka bir yana, hocam, bir site için iç seo "su" ise, dış seo "yemek"tir. Bu kadar nettir. Siz insan için yemek önemsiz der gibi birşey demişsiniz.
Bence yanılma nedenizde, hiç rekabet olmayan yeni bir sektörde deneme yapıyor olmanız. Yani şöyle örnek vereyim, yıl 2011 di, "inşaat" kelimesinde, 20 kaliteli blog içeriği ile (hiç bir backlink çalışması olmadan, kişisel blogumla) ilk sayfadaydım. Yani milyar dolarlık firmaların sitelerinin üzerinde. Ne zamanki inşaat firmaları Google sıralamalarının önemini farketti, SEO için onbinlerce TL paraları gözünü kırpmadan harcadı, benim blog hoppp cortingo
Aksi takdirde, rekabeti çok yüksek ama ben hiçbir dış seo çalışması yapmadan malı götürüyorum diyorsanız, öyle bir dünya yok. O zaman bu arkadaşın dediği gibi biraz karalama kampanyası ve bilgisiz sıkma olur.
%70 e ayırdıgınız kısmı, örnek verdiğiniz temel iç seo yapısını en baba adam 500 tl ye yapıyor max. %30 ve hikaye dediğiniz kısım için ise, sektörüne göre, yüzbinlerce tl yıllık bütçe ayıranlar var hocam. Sırf bu skala bile, kusura bakmayın ama konunuzun mantıksızlıgını ortaya seriyor