Backlinkim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle yapan kişilere aynısını yapmak lazım aslında. Şimdi bu kişi ne diyor? Dış seo hikaye diyor değil mi. Yani bir nevi işini düzgün bir şekilde yapan kişilerin ekmeğine mani oluyor. İmzasına ne yazmış? Organik köy tereyaği, köy peyniri, el yapımı sucuk. Ben de diyorum ki, bunun da köy tereyağı organik değil, sucuğu da harbi sucuk değil. Madem önüne gelen karalama yapabiliyor. Hodri meydan. Ben şimdi devlete vergimi ödüyorsam, işimi iyi bir şekilde özenerek yapmaya gayret gösteriyorsam, önüne gelen böyle yazabiliyorsa mantıken ben de bu şekilde yazabilirim.

hocam yemin ederim, "ağzımdan aldın" denir ya, parmaklarımdan almışsınız cevabı

Hayır bir de Google mühendislerinin bile net cevap veremeyeceği, %70-30 gibi bir oran da verilmiş konu da Neye göre bu oranlar diye sormak lazım demek ki ciddi bir algoritması var arkadaşın

ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi dostum çok uzun yazdım ama sildim Fakat kısaca şunları söyleyeyim.

DA, PA, UR, DR v.s. Aklına ne geliyorsa... Bunlar tetkiktir. SEO uzmanı bir doktordur, bu değerler de röntgendir, EKG'dir, tahlildir... Ben bir sitenin DA değeri yüksek diye "way anasını bea" demem mesela Çünkü DA değeri yüksek olan site (yani bu tetkik sonucu) bana "Ufuk'cum bu sitenin backlinklerine bir bak bakalım. Sorun mu var yoksa her şey yolunda mı?" der. Yani DA'nın yüksek olması her zaman iyiye delalet değildir. İyi bir doktor (yani SEO uzmanı) tetkikleri doğru değerlendirmeyi bilir.

Gelelim iç SEO ve dış SEO olaylarına... Şimdi iç SEO'da olması gerekenleri tartışmıyorum bile. Sitenin iç SEO'su olması gerektiği gibi değil ise sabaha kadar dış SEO yap. Bir yere kadar gelirsin. Ama dış SEO çalışmaları yapmıyorsan da istediğin kadar iyi olsun siten. Bir (afedersin) cacık olmaz o siteden. Neden peki? Aşağıdaki paragrafta açıklayayım.

Google'ın hangi seminerinin hangi videosu idi inan hatırlamıyorum. Konuşmacının biri çok güzel bir şey söyledi. "Aslında biz arama değil, tavsiye motoruyuz. Google Adwords (yeni yetme adı ile Google Ads) ise ücretli tavsiye programıdır. Sizin siteniz tavsiye edilmek için yeterli değil ise bir müddet sonra Google Adwords'te bile olamayacaksınız." Ben bu konuşmayı dinlediğimde güzel kardeşim, hafızam beni yanıltmıyor ise 2012 yılı idi. Daha geç değil ama. Bak kaç yıldır Google Ads'de "kalite politikası" diye bir kavram var. Paranla bile çıkamıyorsun sitenin kalite puanı düşük ise...

Üzerinde bir kazak gördüm diyelim. Kazak da hoşuma gitti. Sana "@Halil_69; kardeşim nereden aldın?" diye sorsam aldığın yeri tarif edersin. Satıcı da tavsiye usulü satış yapmış olur. Bu en güvenilir satış şeklidir. Çünkü tavsiyeyi güvendiğin insanlardan alırsın. Google'da tam olarak bunu yapıyor hacım. Tanıtım yazısı alman, sosyal medyada GERÇEK HESAPLARLA paylaşılman, EDU siteler, haber siteleri, Wikipedia, IMDb... Bunların hepsi birer tavsiye.

Yalnız Google seneler içinde algoritmasını o kadar geliştirdi ki... Artık internet üzerinde yapılan bir tavsiye gerçek mi yoksa sanal mı anlayabiliyor. E anlasın da zaten Marka değeri bile 2 Milyar USD olan bir şirketten bahsediyoruz Kandırması zor. O sebeple standart SEO paketi satan arkadaşlara (Allah aşkına o arkadaşlar bozulmasın) gülüyorum. Bir paket bellemişler "uçuran - kaçıran paket" diye Herkese iyi geleceğini sanıyorlar. Bu neye benziyor biliyor musun? Doktorun kalp hastasına da, karaciğer hastasına da, basit baş ağrısı geçirene de aspirin yazmasına benziyor İnsanlar da bu platformda çok satış yapan paketlerin bir halt olduğunu sanıyor Ben de bir sürü paket alıyorum bu forumdan. Son mesajlarımdan bakabilirsin Bazılarını paravanlarıma, bazılarını rakiplerime (evet rakiplerime doğru okudun), bazılarını da hali hazırda çalıştığım sitelerime alıyorum. Hangi paket satıcısı ile neden çalıştığımı söylemem O kadar meslek sırrımız olsun

Sözün özü; senin dış SEO ile kastın gelişi güzel ve kara düzen backlink almak ise çok haklısın, zira bu iş gereksiz. O parayı sitenin içine harca. Aldığın linkleri de bir an evvel disallow et. Ama sitenin ihtiyaçlarına uygun bir dış SEO çalışmasından bahsediyor isek, buna gereksiz diyen kişi gereksiz (hatta boş) konuşuyordur. Sen kendini de yırtsan, adam gibi dış SEO çalışması yapmadan bir işe yaramaz. Ülkede ne mühendisler var. Cevher adamlar. Ama kendilerini pazarlayamadıkları için orta dereceli bir firmada 5-6K maaşa çalışıyorlar. Ülkede ne mühendisler var ama mesleki bilgileri sıfır... Fakat kendini iyi pazarladığı için 20-30K maaş alıyorlar ve işleri de ekibine yaptırıyorlar. Kısacası siteni Google'a pazarlamak için internet üzerinde tavsiye edilir olmalısın. Bunun hala başka yolu yok. Bak iç SEO önemsiz demedim. Zaten iç SEO kötü ise önce onu düzelt. Sadece dış SEO olmadan bir halt olmaz dedim.

E sen "dış SEO hikaye" bağlamında bir şey yazınca da hali ile bu işi bilen adamlar tepki göstermiş Tepkiler bence de haklı yani

Bak sildiğim yazılara üzüldüm Yine uzun yazı oldu Ben 36'yı devirip 37'ye girdim. Çoluk, çocuk, falan, filan yoruldum Yazamıyorum da artık. Forumda daha genç arkadaşlar vardır mutlaka en az benim kadar konuya hakim olan ve enerjisi yüksek olan. @BigSEO; var, @Backlinkim; var, @civilengineer; var. Hatta bu alanda otorite olmuş olan hemşehrim @ayhankaraman; kardeşim var. Var da var yani Senden ricam gözlemlerini paylaşırken iddialı başlıklar açma Sevgiyle kal.
Ufuk abimiz gayet güzel açıklamış, ben de bir kaç örnek vereyim.

@Halil_69 DIŞ SEO önemsiz demek

İkna edici bir cv'de, yazdıklarınız yeterli, referans listesi önemsiz demektir.
Milletvekilliği adayında, kampanya içeriğiniz yeterli, mahaldeki bürokratik çevre önemsiz demektir.
Güzellik yarışmasında, iç güzellik yeter, dış güzellik gereksiz demektir

Şaka bir yana hocam, bir site için iç seo "su" ise, dış seo "yemek"tir. Bu kadar nettir. Siz insan için yemek önemsiz der gibi birşey demişsiniz.

Bence yanılma nedeniniz de, hiç rekabet olmayan yeni bir sektörde deneme yapıyor olmanız. Yani şöyle örnek vereyim, yıl 2011 di, "inşaat" kelimesinde, 20 kaliteli blog içeriği ile (hiç bir backlink çalışması olmadan, kişisel blogumla) ilk sayfadaydım. Yani milyar dolarlık firmaların sitelerinin üzerinde. Ne zamanki inşaat firmaları Google sıralamalarının önemini farketti, SEO için onbinlerce TL paraları gözünü kırpmadan harcadı, benim blog hoppp cortingo

Aksi takdirde, rekabeti çok yüksek ama ben hiçbir dış seo çalışması yapmadan malı götürüyorum diyorsanız, öyle bir dünya yok. O zaman bu arkadaşın dediği gibi biraz karalama kampanyası ve bilgisiz sıkma olur.

%70 e ayırdıgınız kısmı, örnek verdiğiniz temel iç seo yapısını en baba adam 500 tl ye yapıyor max. %30 ve hikaye dediğiniz kısım için ise, sektörüne göre, yüzbinlerce tl yıllık bütçe ayıranlar var hocam. Sırf bu skala bile, kusura bakmayın ama konunuzun mantıksızlıgını ortaya seriyor