Merhaba dostlar,
Geçtiğimiz günlerde bir şahıs şirketi oluşturdum ve ismi "el&ay". Kurumsallaşmak odaklı olacağımdan direkt alan adı satın aldım. Satın aldığım alan adı "el-ay.com". Ancak bir diğer kişi "el-ay.com.tr" almış. Sanırım isim patenti onda. Bir sorun olur mu? Onun şirketinin ismi el-ay iken, logosu el-ay iken, benim el&ay şeklinde olacak ancak domainden sorun yaşar mıyım? Telif hakkı vs. sorunları olur mu? Sonuçta .com boştaydı, bir sorun olacağını düşünmüyorum ama sormak istedim.
Marka tescil işlemleri sadece türk patent nezdinde olmaz o isimle şahıs , limited , anonim şirketi sahibide bir firmada olabilir. Ancak Elay olarak marka araştırması yaptığımızda 207 adet farklı sonuç çıkmakta kendiniz kontrol sağlayabilirsiniz. Bunların içerisinde sadece '' elay '' olanlar bile size ilerleyen süreçte sıkıntı verebilecek firmalardır.
Kurumsal bir firma olmak amacıyla belirlediğiniz isim el-ay , ancak sorguladığınızda el-ay.com.tr olarak bir firma görüyorsunuz ve halen bu alan adını tescil ederek sizde aynı isimle devam etmek istiyorsunuz

Çok fazla hayal kırıklığına uğramadan
@WebxGroup; veya farklı bir marka avukatı ile iletişime geçebilir bilgi alabilirsiniz.
Size ve konuyu okuyan arkadaşlara kişisel tavsiyem ciddi bir iş yapmak istiyor ve kurumsallaşmak istiyorsanız belirlediğiniz ismin domaini , sosyal medya uzantılarını , google arama sonuçlarını hepsini analiz edin örneğin derece diye bir isim belirlediniz domain sorguladınız .com dolu , .net boşta gidip net'i alarak projeye başlamayın. Bütün domain uzantıları boşta olsa bile sosyal medyada faaliyet gösteren bir şirkette olabilir bu bile size uzun vadede sıkıntı verecektir.
Başarılar.