Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başlık iddialı olmuş olabilir. Seo uzmanı falan değilim sadece iyi bir gözlemciyim. Kendi sektörümde yaptığım gözlemin sonucu şu.
Teknik Seo yani sitenizin kod yapısı rich sinippet, gtmetrix, Page speed vb gibi değerleri iyiyse. Site title description ve yazılarınız kaliteleli ve Google yönergelerine uyuyorsa işin %70 bitmiştir.
ihtiyaç olursa geri kalan %30 için çalışabilirsiniz. Farklı bir gözlemim ise bu DA domain otoritesi koca bir yalandan ibaret.
Dediğim gibi bumlar benim sektörümdeki kişisel deneyimlerim.
Farklı deneyimleri olanlar yazabilir.
Dediğiniz gibi sektöre göre değişiyor.

DA olayı örneğin, evet manupule edilip yükseltilebilen bir yer. Burasını da MOZ belirliyor ilk bakışta Google ile ilgisi bile yok. Ancak o kadar birbirine bağlı ki mesela DA'nızın artmasının TEK YOLU backlink alımıdır. (Özellikle organik ise) Backlink alınca (Kaliteli backlink, edu, gov veya otorite tanıtım yazısı şeklinde) DA'nız artarken diğer taraftan da Google otoriteniz otomatik artmaktadır.

Bu konu ile ilgili bir de şunu söyleyebilirm. Mesela benim genel gelirim bir haber sitemden elde ettiğim tanıtım yazısı geliridir. Burada da fiyatlandırmanın tek ve en önemli yolu DA değeridir. Yani fiyat DA değerine göre belirlenmektedir. En azından benim çalıştığım köklü pr ajansları bu şekil site kabulu ve fiyatlandırması yapmaktadır.

Bir de tabii ki şunu da belirtmek isterim. İç seo olmazsa olmaz onu konuşmuyoruz bile. Ama dilediğiniz bir yazınızı aynı anda yayınlayalım, sitenizi bilmiyorum bile % 99 ben sizin üstünüzde çıkarım. İşte bu da otorite (yaş, da, dr, ur, özgünlük, iç seo vs) ve diğer adı DA değerinden kaynaklanıyor. Ben % 100 organik olarak DA değerim 25'dir. Bunu manupule etsem 52-53 olabilir.

Herkese iyi forumlar.