konusu açılmışken güzelhostingin ESKİ bir müşterisi olarak ben de fikrimi beyan etmek isterim.
netinternet, natro, turhost gibi birçok firmada hosting hizmeti kullandım. Kiminde sitelerime zaman zaman erişim sorunu yaşadım, kiminde destek hizmetleri çok kötüydü, kiminde de tüm sunucuları çöktüğü için sitelerim gitti ve yedek alınmamıştı.
daha sonraki süreçte iki ayrı firmada (ihs ve güzel hosting) sitelerimi barındırmaya karar verdim. Güzelhostingi uzun süre kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım. Ancak ihsnin kendi panellerini kullanması, SSL, wp kurulumu, FTP erişimi gibi bir çok alanda kendi özel panelleri sayesindeki kullanım ve erişimi kolaylığı beni cezbetti. Güzelhostingde ve cpanel sağlayan tüm firmalarda; mail ayarları, paket ayarları, SSL kurma ayarları gibi bir çok şey beni yorduğu için firmayı bıraktım. En son destek hizmetimde ihs firmasında barınan wp sitelerimden mail alabildiğimi ve güzelhostingde barınan sitelerimden mail atamadığımı belirtmiştim. Kendileri hemen cevap yazarak istersem mail ayarlarımı kendileri tarafından yapılacağını belirttiler. Yine bir başka zama ödemeyi yapmadan destek açıp hizmeti aktif etmelerini istedim ve ödemeyi sonra yapacağımı söyledim. Hiçbir firmada rastlama olasılığı olmayan bu talebimi kabul ederek hosting hizmetini aktif ettiler.
Sonuç olarak güzelhostingi cpanele alışkın olanlar için kesinlikte tavsiye ederim.
Benim gibi tüm ayarları yapılmış olsun, basit bir kullanım paneli olsun diyenler için ihsyi yi tavsiye ediyorum.
Son olarak tüm firmalarda olan limitsiz ifadesi üzerinden güzel hostingin karalanmasını doğru bulmuyorum.