iguanamehmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğitim hayatım boyunca genelde hep ''yakala seven ,samimiyetsiz ,ders anlatmayan'' öğretmenlerle karşılaştım, 2-3 öğretmen bunlar içerisinde istisna tabi ki. Bu yıl üniversite sınavı için dershaneye gidiyorum bir matematik öğretmenimiz var, Allah başımızdan eksik etmesin çok iyi bir öğretmen bize hem ablalık hem öğretmenlik yapıyor.
Ek ödeme almamasına rağmen biz geride olduğumuz için bize bir buçuk aydır falan her hafta sonu tatilinden zaman ayırıp 2-3 saat ek ders verdi, dün 3 saat daha ek ders verdi ve bize kurabiye yapmış, yani demek istediğim şu aslında Milli Eğitim öğretmenleri atarken tek KPSS puanına bakmamalı, önceden çalıştığı özel kurumlardaki öğrencilerden tek tek yorum alması lazım. Sonuçta bir öğretmen yüzlerce öğrencinin geleceğini etkiliyor çok titiz çalışılması gereken bir durum.
Bu sorunun bir de tersi var değerli kardeşim.
İyi bir öğrenci olmak bu kadar zor mu?

Lise eğitim müfredatı ortalama zekalı her çocuğun anlayabileceği zorlukta tasarlanır.
Buna rağmen dersi dinlemeyen, anlamayan, çalışmayan, kötü not alan çocukları ne yapacağız? )))
Geride kaldığınızı farkettiğinde sen 3 saat ekstradan çalışıp aradaki farkı kapatıyor musun?

Çünkü o öğretmenin size kurabiye yaparak hazırladığı ek ders bu işe yeni hevesle başladığı için bir özveridir.
O idealist öğretmenin seneler geçtikçe bir çok öğrencinin ders çalışmak yerine sosyal medyada takıldığını oyun oynadığını görecek.
Sonra tüm eforlarına karşın sınav kağıtlarında saçmalayan öğrencileri görecek ve o ek derslerin ve kurabiyelerin hakkını vermeyen öğrencileri gördükçe onun da hevesi kırılacak diğer öğretmenler gibi davranmaya başlayacak.

Seni suçlamak için söylemedim.
Pedagojik formasyon aldım ve bir lisede stajyer öğretmen olarak çalıştım.
Sadece empati yapabilmen ve diğer öğretmenlerin durumunu anlayabilmen için madalyonun diğer yüzünü görmeni istedim.)))