[QUOTE=iguanamehmet;1079520418]Şöyle açıklayım dediklerinizde haklısınız, görüş belirtme derken öğrencilere dersi iyi anlatabiliyor mu vb. şekilde şeyler hakkında bilgi alınmalı şu şekilde de olabilir KPSS'yi kazanan bir öğretmen ilk olarak deneme sürecinde bir yerde atıyorum 4 yıllık çalışır eğer öğrenciler verim alamazsa öğretmene eğitim vs. verilebilir bunu anlatmaya çalıştım ve ben genelleme yapmadım benim karşıma çıkan öğretmenlerden örnek verdim hatta şu örneği verirsem benim bu sinirimi anlarsınız : Lise 3 olması lazım meslek dersinden sınava girdim ve defterde hoca ne yazdırdıysa birebir doğru olarak geçirdim ve o dersin hocası o zaman yoktu başka bir hoca bana deftere sen yanlış yazmışsın diyerek kaç sorumu eledi ek olarak aynı hoca benim sınıf atlamam gerekirken başka ''yalaka öğrencilerini'' bir üst sınıfa taşıdı. Bunun gibi onlarca örnek var herkes öyle değil tabi ki ama benim karşıma çıkanlar böyle maalesef, öğrenciden yorum alınmasını her zaman destekliyorum çünkü öğrenci onun dersine giriyor yıllarca onun dersini dinliyor müdür veya başka birisi bilemez bunu öğrenci bilebilir, ben bilgi peşinde koşmadım ama kimsede demedi ki Mehmet derslerine çalış bak ilerde sıkıntılar yaşarsın sana 10 dakikamı ayırıp güzelce sorunlarını çözelim demedi. Kötü öğretmen yani kötü insan varsa kötü öğretmende olabilir ben kesinlikle genelleme yapmıyorum sadece karşıma çıkan öğretmenlerden bahsettim hepsi değil tabi ki ama belli bir kısmı böyle ya geçen gün lise öğretmenime instagramdan istek attım engellemiş beni böyle bir saçmalık olabilir mi ? Kabul etmeyebilirsin ama engellemek ne demek

Hala ogrenciden yorum diyosun. Ya bir ogrenci bi ogretmeni cok sever, harika anlatiyor der. Buna ogrenme psikolojisinde olumlu aktarım denir. Sen bir ogretmeni sevmemissin. Adam cok iyi olsa da aans iyi görünmez. Bu da olumsuz aktarımdır. Ket vurmadır. Ogrenciye bu ogrermen iyi ogretiyor mu diye sorulmaz. Kaldi ki ilk atandiginda 1 yillik sfaj auresi vardir zaten. Ama hicbir ogrenci ogretmenlik meslek bilgisini tartacak kabiliyette olamaz. Anlamiyosun genc kardesim, bu hicbir ogrencinin bilebilecegi birsey degil. Sen yillarca calistin. Uni yi kazandin. Bitirdin. Kpss ye hazirlandin. Onu da basardin. Ogretmen oldun kadroya gectin. Ilk gorev yerinde birkac populer ogrenci seni kizdirdi. Sen de gaza geldin bagirdin cagirdib. O populer ogrenciler seni tum okula fişler. Sonra kime sorulsa bu kotu derler. Bu dedigin sey had bilmwzliktir. Bir ogretmeni sadece baska bir ogretmen tartabilir.