Hocam öncelikle Allah analı babalı, sağlıklı büyütmeyi nasip etsin. Çocuk gerçekten kısmetiyle geliyor, inanın. Sizle neredeyse aynı durumu yaşamış biri olarak, sabretmenizi ve bu süreçte çok strese girmemenizi öneririm. Sağlık olduğu sürece borç ödenir. Ben 2 sene hemen hemen aynı tutara yakın borcu (kredi, kredi kartı) eşime dostuma birşey söylemeden kapattım ve şu an yine borç içerisine sürükleniyorum Ama bu sefer daha tecrübeli , daha stressizim. Gece gündüz çalıştım, bunalımlara girdim, kendimi yıprattım. Allah'a şükür bir şekilde üstesinden geliniyor. Bu süreçte eşinizden manevi destek almak bile size iyi gelecektir. (Ben yapmadım pişmanım, şu an manevi olarak eşimden ve çocuğumdan büyük bir güç alıyorum)

Tavsiyem;
Öncelikle ekstra masraflardan kaçınarak, yavaş yavaş sabrederek ödemeniz ya da yapabiliyorsanız tüm borçlarınızı tek bir çatı altına toplayıp, aylık ödemenizi minimuma çekmeniz ve düzenli ödemeniz olacaktır. Ancak Faizi ve genel toplamı böyle yüksek olacaktır. Tabi kısmi ödeme şansınız varsa bu işinizi biraz daha kolaylaştıracaktır.