Merhabalar,
türktelekom bakır kablo altyapısı ile türknet VDSL 35MB paketini kullanıyorum. yine türknetin 16mbps paketini kullanırken 35 vdsl e geçiş yaptım.
Asus AC51 adsl/vdsl/fiber destekli modemini kullanıyorum.
klasik 16mb adsl paketi kullanırken hiç kopma yaşamıyordum. ama vdsl e geçtiğimden beri, ilk başlarda 1 ila 2 saatte bir, şuan günde 3 veya 4 kere (ortalama 5-6 saatte bir) download değerim sıfırlanıyor ya da 0,70MB a kadar düşüyor. ama upload hızım 6mb olarak hiç kesilmeden devam ediyor. hatta bu download sıfırlanması/düşmesi sırasında discord üzerinden sesli konuşmalarım kesilmiyor veya ping girme/seste robotlaşma olmuyor. modemi aç kapa yapınca düzeliyor ve bu döngü sürekli devam ediyor. ama internetin olduğu arada upload ve download hızlarımda herhangi bir sorun yok, kesintisiz ve dalgalanma olmadan kullanabiliyorum.
turknet, turktelekoma arıza oluşturdu ve ttkom cevabına göre santrale kadar herhangi bir arıza görünmüyormuş. turknet de kendisine toz kondurmuyor.
sizce bu sorun neden olur? altyapı çok eski diye mi olur, sorun turknet de midir? altyapı eski ise internet var iken nasıl kesintisiz/dropsuz kullanıyorum?
bu arada modemim sıfır (17.02.2021 tarihinde aldım)